KORISTITE ANDROID TELEFON? Za ove trikove sigurno niste znali, a morate ODMAH da ih isprobate!

Za neke od opcija koje slede u nastavku sigurno niste ni znali da postoje

  • 14

Danas većina ljudi ne može da zamisli život bez pametnog telefona. Zahvaljujući njima proveravamo Facebook dok smo u prevozu, slušamo muziku dok idemo na posao ili fotografišemo zanimljive stvari na koje naiđemo dok šetamo gradom.

U Srbiji su i dalje najpopularniji Android uređaji, a kako na njima postoji bezbroj opcija i mogućnosti, u nastavku vam donosimo neke opcije koje sigurno još uvek niste otkrili.

Podesite zaključavanje ekrana sa vašim kontakt informacijama

Za ovu opciju je neophodno da uđete u "settings" pa "lock screen", a zatim u owner info. Tu možete upisati vaše ime i prezime, broj telefona ili e-mail adresu, jer će te informacije biti vidljive na ekranu čak i kada on nije otključan. Ovo je idealna opcija ukoliko slučajno izgubite telefon.

Promenite boje na ekranu

Da biste imali jasniju sliku u toku noći, izmenite boje. Uđite u "accessibility" i kliknite na "negative colors". Ova opcija je veoma zabavna.

Sakrivene animacije

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ova opcija nalazi se u "setings" pa zatim u "about phone". Tri puta brzo kliknite na Android version, a zatim držite. Pojaviće vam se nešto zanimljivo.

Zumirajte bilo šta

Ova opcija postiže se tako što idete na "Setings" pa "Accessibility", a onda aktivirajte "Magnification Gestures" Sa tri tapkanja ekrana možete da uveličavate bilo šta.

Osobe koje vas nerviraju jednostavno blokirajte

Osobu koja vas nervira pronađite u kontaktima, kliknite na opciju edit i odaberite da svi pozivi budu preusmereni na govornu poštu.

Printscreen ekrana

Ova opcija uvek dobro dođe. Držite dugme za uključivanje uređaja i za smanjivanje zvuka istovremeno kako biste sačuvali trenutni prikaz na ekranu u vidu fotografije.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dnevno.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DELIJA ZAUVEK

    27. april 2015 | 19:54

    Nije za sve android telefone

  • Sax

    27. april 2015 | 19:37

    E pa znali smo, a ovo poslednje se razlikuje od telefona do telefona, samsung- home i taster za iskljucivanje ili jednostavno swipe dlanom preko ekrana ako imate noviji uredjaj

  • Dean

    27. april 2015 | 21:16

    Necu da se hvalim da znam ali stvarno znam jer se razumem u telefone .Inace ovo je dobro sto ste napisali za ljude koji su novi na androidu ili nisu toliko dobro upuceni u njega..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA