OVO SU NAJBOLJE IGRICE NA SVETU: Iznenadićete se koje sve su se našle na listi, a makar tri ste sigurno igrali!

- 15 finalista "World Video Game Hall of Fame" takmičenja obeležili su nekoliko decenija i gejming platformi - izjavio je Džon-Pol Dajson, direktor Internacionalnog centra za istoriju video igara

  • 13

Brojne video igrice svakodnevno ljudima širom sveta oduzimaju sate i sate slobodnog vremena, ali se samo 15 naslova našlo u finalu "World Video Game Hall of Fame".

Među finalistima su neke legendarne platformske igrice kao što su Pong, Tetris, Space Invaders, Angry Birds, ali su se među njima našli i Minecraft, Doom, FIFA soccer, The Legend of Zelda, The Oregon Trail, Pac-Man, Pokemon, The Sims, Sonic The Hedgehog, Super Mario Bros, i World of Warcraft.

- 15 finalista "World Video Game Hall of Fame" takmičenja obeležili su nekoliko decenija i gejming platformi - izjavio je Džon-Pol Dajson, direktor Internacionalnog centra za istoriju video igara.

Ceremonija proglašenja pobednika biće održana 4. juna u Strong muzeju u Ročesteru, a žiri će se sastojati od novinar i drugih eskperata za video igre.

Foto: youthkiawaaz.com Foto: youthkiawaaz.com

- Bilo da je reč o revolucinarnoj igri kao što je Pong ili nedavnoj viralnoj senzaciji Minecraft, sve ove igre su pomogle razvoju sveta video igara i povezale igrače širom planete - dodao je Džon-Pol Dajson

Kako bi se igrica našla na "Zidu slave" neophodno je da je popularna i da je ostavila određeni trag iza sebe, na drugim igrama, načinima zabave i društvu generalno.

Muzej je od februara, od kada je objavio kreiranje "Zida slave" video igara, primio nekoliko hiljada nominacija, ali su se na kraju pomenutih 15 naslova našli u finalu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor. dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Mr.

    29. april 2015 | 14:44

    Ja ne kapiram zasto ljudi toliko vole ovaj minecraft...pored takve tehnologije danas,oni se pale na neku igricu koja je uradjena u rezoliciji tipa 320x340...

  • TT

    29. april 2015 | 14:39

    Komsija iz pakla

  • Vgh

    29. april 2015 | 18:53

    Neverovatno da nema Half life-a Strasno...kao i Bioshock-a, Skyrim...Call of Duty 2...itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA