ZAISTA DOSTOJAN SVOG IMENA: Novi Tesla tablet H785 svojim ekranom i premium karakteristikama ostavlja bez teksta (FOTO)

Pored ekrana odličnog kvaliteta, nova perjanica kompanije Comtrade može da se pohvali i kvalitetnim kućištem izrađenim u kombinaciji aluminijuma i plastike, ali i hardverom najnovije generacije

  • 4

Tesla tablet računari su za veoma kratko vreme postigli veliki uspeh u zemlji i regionu, a kompanija Comtrade nastavlja sa prijatnim iznenađenjima, predstavivši nam i četvrti tablet iz porodice "Tesla", model H785 sa odličnim ekranom QXGA rezolucije (2048 x 1536 piksela).

SVETSKA PREMIJERA: Predstavljen novi Tesla smartfon. Evo kako će izgledati!

Međutim, ovo nije jedina prednost novog flagship modela domaćeg zvezdanog neba tablet uređaja.

Pored ekrana odličnog kvaliteta, nova perjanica kompanije Comtrade može da se pohvali i kvalitetnim kućištem izrađenim u kombinaciji aluminijuma i plastike, brzim Intel procesorom sa četiri jezgra, 2 GB RAM memorije i 16 GB memorije za skladištenje podataka.

Tesla H785 stiže u elegantnoj crnog kutiji koja odmah ukazuje na kvalitetan sadržaj. Uz uređaj se dobijaju upustvo, punjač sa odvojivim kablom, i veoma korisni USB OTG kabl za povezivanje sa uređajima poput miša, tastature, fleš memorije ili 3G modema.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Model H785 dosta podseća na svog starijeg "brata", Teslu Tablet 7.85. Pravougaonog je oblika, a gornja i donja ivica uređaja blago su zaobljene, što je i jedina razlika u odnosu na stariji model, barem kada je u pitanju dizajn. Kombinacija crne boje i srebrnih ivica (leve i desne) doprinosi još lepšem i elegantnijem izgledu.

Pozadina je napravljena od aluminijuma, pa tablet deluje kvalitetno i čvrsto. Sa dimenzijama 13.7 x 20.3 x 0.83cm i težinom od 384g, Tesla H785 je veoma lagan za korišćenje i odlično leži u ruci.

Na levoj ivici smešteni su svi fizički tasteri, dugme za uključivanje i kontrolu zvuka, kao i 3,5mm ulaz za slušalice. Desna ivica ovog moćnog tableta rezervisana je za slot memorijske kartice (do 32 GB), kao i Micro USB ulaz.

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Glavna kamera od 5 Mpix smeštena je na pozadini u gornjem levom uglu. Na središnjem delu pozadine ugraviran je Tesla logo sive boje, dok su na dnu smešteni zvučnici i logo Intela čiji procesor pokreće ovaj tablet. Na prednjoj strani, u gornjem desnom uglu, nalazi se prednja kamera od 2 Mpix, namenjena za video chat, ali i fotografisanje selfija.

Displej je definitivno jedna od najvećih prednosti ovog tableta. Naime, prateći svetske trendove, kompanija Comtrade odlučila je da za ovaj tablet koristi još višu rezoluciju od Full HD-a (1920 x 1080 piskela), pa je ekran Tesl tableta H785 napravljen u već pomenutoj QXGA rezoluciji od čak 2048 x 1536 piksela.

Na dijagonali od 7,85 inča, ovako visoka rezolucija pruža izuzetan doživljaj – kristalno čistu, oštru sliku i neverovatno živopisne boje.

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U želji da kvalitet prikaza bude još bolji, displej Tesla tableta H785 izrađen je u IPS tehnologiji. Uverili smo se: slika ostaje jasna i celovita, čak i kada je gledate pod veoma kosim uglom.

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zahvaljujući ovako kvalitetnom displeju je celokupan utisak o tabletu podignut na daleko viši nivo, jer pruža doživljaj mnogo skupljeg uređaja. Surfovanje internetom, igranje igrica ili gledanje filmova na ovom tabletu postaje pravo uživanje, zahvaljući QXGA rezoluciji.

Kao i prethodne modele, Tesla Tablet H785 pokreće Intel procesor. Ovoga puta reč je četvorojezgarnom Intel Bay Trail - CR Z3735F procesoru na 1.8GHz. Intel Bay Trail-CR Z3735F procesor poslednje generacije zasnovan je na ekonomičnoj i efikasnoj Atom platformi. Zahvaljujući specijalno optimizovanim procesima, njegove performanse i energetska efikasnost podignuti su do samog vrha postojeće tehnologije.

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kada se sve ovo doda 2 GB brze RAM memorije i 16 GB prostora za skladištenje podataka, dobijate tablet koji je u potpunom skladu sa svojim imenom, jer je munjevito brz. 

Doslovno svaka aplikacija koju smo pokrenuli na ovom uređaju - radila ja besprekorno. Bilo da je reč o novim 3D igricama, Facebooku, YouTube-u ili surfovanju internetom, Tesla H785 nijednom nije ustuknuo pred izazovom.

Uz to, ovaj model poseduje žiroskop i kompas, a tu je naravno i neizostavni GPS za lociranje i navigaciju.

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored odličnog hardvera za brz rad ovog uređaja zaslužan je i dobro optimizovan softver, u ovom slučaju KitKat 4.4.4 verzija Androida. U pitanju je "stock", odnosno klasičan Android, pa je sam interfejs prilično jednostavan i intuitivan za korišćenje.

Što se tiče instaliranih aplikacija, Tesla H785 dolazi sa Telegraf i Swiftkey aplikacijamaNaravno, tu su i već svima dobro poznate Google-ove aplikacije poput Chrome internet pretraživača, Hangoutsa, YouTube-a, Google Earth-a...

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zahvaljujući bateriji od 4.300 mAh bez brige možete da napustiti stan i pri tome budete sigurni da će Tesla H785 izdržati ceo dan prosečnog korišćenja. Pri ovome mislimo na tri sata neprestanog gledanja video snimaka sa YouTube-a i nekoliko sati čitanja vesti, mejlova i proveravanja naloga na društvenim mrežama, a to je više od prosečne dužine trajanja na uređajima sličnog i višeg cenovnog ranga.

Comtrade nastavlja da kreira kvalitetne, brze, a pre svega pristupačne tablet računare. Jasno je da se u izradi Tesla tableta H785 nije štedelo, i da je kompromis napravljen samo u ceni.

Tesla H785 već je dostupan u prodaji po ceni od 24.999 dinara, pa vam toplo preporučujemo da ukoliko razmišljate o kupovini novog tableta, ovaj model i te kako dobro razmotrite.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(M.Đ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    4. maj 2015 | 22:01

    Da nisam pozurio kupio bih Teslu,vidio sam tablet i stvarno je dobar.Nema ladovanja,kocenja, pregrijavanja.Evo i Edison se slaze.

  • Витез

    5. maj 2015 | 10:24

    Ево ово пишем са једног Тесле, и морам да кажем, одличан је.

  • Perica

    5. maj 2015 | 05:01

    Cena?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA