Video igrice ćemo uskoro kontrolisati sopstvenim MISLIMA!

Procenjuje se da bi ova tehnologija mogla da ima pozitivno dejstvo i u medicini

  • 3

S obzirom da se u razvoj virtuelne stvarnosti u video igrama uključuju mnogi svetski univerziteti, možda ćemo već nekom narednom konzolom upravljati direktno svojim mozgom.

Procenjuje se da bi ta tehnologija mogla imati pozitivno dejstvo i u medicini. Naime, ona bi mogla doprineti boljem razvoju kognitivnih sposobnosti, pomoći deci koja imaju autizam, ali i starijima koji imaju problema sa zadržavanjem pažnje ili gubitkom pamćenje i slično.

Expo video igara i NeuroGaming konferencija u San Francisku otkrile su da se gejming kompanije takmiče u izradi nove generacije igara u virtualnoj stvarnosti. Nova finansijska ulaganja podstakla je izuzetna popularnost Oculus Rifta.

Kompanija Qnuero kreirala je edukativnu igru Axon Infinity: Space Academy u futurističkom stilu u kojoj učite matematičke veštine i koristite ih u misijama u igri. Igra je dizajnirana da prati poteze igrača pa čak i očitava njegove moždane aktivnosti i prema tome postavlja nivo igre.

Prošle godine je kreirana igra "Bacaj kamione svojim umom". Ime sve govori: igrači nose EEG senzor i kada smire misli i blokiraju spoljašnja ometanja njihov avatar u igri bi skupljao i bacao objekte na svoje protivnike.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bond

    15. maj 2015 | 22:06

    Nije igrica ako ne razbijem dzojstik

  • Danyeel

    15. maj 2015 | 17:31

    Super sve sto je dobro to i treba izaci!.

  • Dovla

    23. maj 2015 | 12:01

    Jbg, ovo u Srbiji neće raditi. Ljudi su toliko primitivni i glupi, mozak ni nemaju a kamoli sopstvene misli. Samo tuđe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA