NAUČNO DOKAZANO: Evo kako da vaše fotografije imaju više lajkova!

Naučnici su do toga šta povećava broj lajkova i komentara došli tako što su intervjuisali regularne korisnike Instagrama i Flickra o tome kako oni edituju fotografije

  • 3

Ukoliko vas previše filtera i opcija za obradu fotografija na Instagramu zbunjuje i ne znate za koji da se odlučite, znajte da niste jedini.

NOVI TREND NA INSTAGRAMU: Od ovih fotografija će vam ZASTATI DAH!

Ukupno 27 filtera znači bezgraničnu mogućnost prilagođavanja fotografije, a istraživači iz Yahoo Labs-a i Georgia Tech-a otkrili su koje opcije i filteri će doneti veći broj lajkova, pregleda i komentara.

Prema ovom istraživanju, slike koje u sebi imaju neki od filtera imaju 21 odsto više šanse da će biti primećene, i 45 odsto šanse da će ih neko komentarisati.

Takođe, veći kontrasti, ekspozicija i toplina na fotografiji znače više komentara, pregleda i lajkova.

Foto: blog.instagram.com Foto: blog.instagram.com

Primera radi, jača zasićenost boja na fotografiji će negativno uticati na broj pregleda, ali pozitivno na broj komentara, dok će "starosni efekat" pozitivno uticati na broj pregleda, a negativno na broj komentara.

Naučnici su do ovih zaključaka došli tako što su intervjuisali 15 regularnih korisnika Instagrama i Flickra o njihovim navikama editovanja fotografija.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA