POBEGAO JE IZ SVOG GRADA DA BI IGRAO IGRICE: On sada zarađuje 100.000 dolara godišnje!

Iako igranje video igrica možda ne deluje kao pravi posao, to baš i nije tako. Da bi vas neko plaćao morate da budete najbolji, a za to je potrebno puno vežbe

  • 3

Odlazak u inostranstvo i traženje posla nikada nije lako, ali je jedan 21-godišnjak iz Venecuele uspeo u Americi i to na jedan nesvakidašnji način.

Dijego "Quas" Ruiz otišao je iz Venecuele za Los Anđeles, i to kako bi igrao video igre.

- U Venecueli svaki dan morate da razmišljate o tome šta ćete raditi. Mislio sam da će život u SAD-u biti lakši i manje stresan - rekao je Ruiz za "Business Insider".

Odlazak u Ameriku bio je vrlo riskantan potez, ali se čini da se Ruizu isplatio, jer danas kao član tima Liquid, koji se takmiči u igranju igre League of Legends, zarađuje oko 100.000 dolara godišnje. Pored plate, u taj iznos ulazi i sponzorski novac, kao i prihodi od streaming platforme Twitch.

Iako igranje video igrica možda ne deluje kao pravi posao, to baš i nije tako. Da bi vas neko plaćao morate da budete najbolji, a za to je potrebna vežba, a Ruiz vežba čak deset sati dnevno.

Ovaj momak danas ima 23 godine, što je za profesionalnog gejmera već dosta, jer ih većina u penziju odlazi sa 25 godina. Međutim, Ruiz planira da i nakon gejmerske karijere ostane u Americi i posveti se programiranju i dizajniranju igara.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BeastMode

    26. maj 2015 | 17:43

    Svaka mu cast, a vi biste mogli malo vise vesti o gaming trenutno se igraju kvalifikacije za The International a uskoro pocinje i Summers Split u LoL-u

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA