NAJBOLJI IZUMI: Japanci izmislili ekran koji sam popravlja ogrebotine

Za vreme demonstracije ovog proizvoda je navodno korišćena metalna četka, a materijal se uspeo oporaviti čak i nakon tog dosta agresivnog tretmana

  • 0

Japanska kompanija "Torej" predstavila je nedavno novi sistem zaštite koji oštećenja "briše" za manje od 10 sekundi i to će biti u stanju da ponovi čak dvadeset hiljada puta, piše "Engadget" a prenosi Index.hr.

Zaštitni film koji se stavlja preko ekrana napravljen je od izuzetno otpornog poliestera i bolje funkcioniše na nižim temperaturama. Naravno, iz "Toreja" upozoravaju da zaštita neće delovati ako je film probušen.

Za vreme demonstracije je navodno korišćena metalna četka, a materijal se uspeo oporaviti čak i nakon tog dosta agresivnog tretmana. Nažalost, video ove demonstracije još se uvek nije pojavio. Međutim, zaštitu ćemo uskoro imati prilike da vidimo na seriji noutbukova, ali do danas još nije otkriveno kojih. Njihova je namera da, takođe, uđu na daleko veće tržište smartfona.

"Torej" će ovim potezom postati konkurencija "Gorilla Glass-u", a možemo da se podsetimo i da je njihov poslednji veliki "hit" bio zaštitni film otporan na otiske prstiju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA