JEFTINIJE OD TAKSIJA: Iznajmite auto PREKO APLIKACIJE! Evo zašto ćete to sigurno probati! (FOTO)

Odnedavno u Beogradu postoji servis koji godinama unazad imaju brojne svetske metropole. Reč je o "car sharingu", odnosno rentiranju automobila brzo i lako putem aplikacije, a "Car4Use" iz Beograda je prva ovakva kompanija na Balkanu

  • 7

S obzirom na to da se bliži sezona godišnjih odmora, mnogima će veliki problem biti prevoz od kuće do aerodroma. Vožnja taksijem iz bilo kog dela Beograda do Surčina uglavnom je preskupa, a maltretiranje rodbine i prijatelja da vas voze do tamo često je neprijatno.

Međutim, odnedavno u Beogradu postoji servis koji godinama unazad imaju svetske metropole. Reč je o "car sharingu", odnosno rentiranju automobila brzo i lako putem aplikacije, a glavna prednost je ušteda jer je ovaj vid prevoza za 30 do 40 odsto jeftiniji od taksi vožnji.

Kompanija "Car4Use" je prva "car sharing" kompanija ne samo u Srbiji, već i na čitavom Balkanu.

Za malo više od 500 dinara možete stići iz bilo kog mesta u Beogradu do aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu na primer. Takođe, ne morate brinuti o vraćanju automobila i tome gde ćete ostaviti vozilo, već je samo bitno da ga parkirate u skladu sa propisima.

Foto: Facebook/Car4Use/Neboja Nišavić Foto: Facebook/Car4Use/Neboja Nišavić

To znači da kada dođete na željenu destinaciju, u ovom slučaju aerodrom, dovoljno je da automobil ostavite na parkingu i to je sve. Nije potrebno zvati nekoga da dođe po njega ili ga ostaviti na nekom posebno naznačenom mestu.

Ceo proces iznajmljivanja automobila odvija se pomoću aplikacije za pametne telefone i tablete, a vozila su raspoređena na 30 lokacija širom grada u svim većim naseljima (Zemun, Vračar, Novi Beograd, Centar...). Pored toga, automobil možete rezervisati u napred kako bi vas sačekao ispred kuće, a vozila "Car4Use-a" su svima na raspolaganju 24 sata dnevno. Vožnja je dozvoljeno po celom Beogradu.

Foto: Facebook/Car4Use Foto: Facebook/Car4Use

Proces rezervacije automobila odvija se putem aplikacije koja korisniku daje informaciju gde se u njegovoj blizini nalazi vozilo kompanije "Car4Use". Kada se odabere željeni auto i nakon što se obrada rezervacije za nekoliko sekundi završi, vrata vozila se otključavaju i korisnik može da započne svoju vožnju.

Minimalno vreme na koje možete iznajmiti automobil je 15 minuta, a maksimalno vreme nije ograničeno. Plaćanje vožnje se vrši kreditnom karticom elektronskim putem, a vreme koje se ne potroši ostaje sačuvano na vašem nalogu i možete ga ponovo iskoristiti kad god želite.

Foto: Facebook/Car4Use/Neboja Nišavić Foto: Facebook/Car4Use/Neboja Nišavić

Za sada je na raspolaganju ukupno 30 automobila, 15 "fiata 500" i 15 "fiat pandi". Iz kompanije "Car4Use" ističu da u budućnosti planiraju da u svoju ponudu uvrste i električne automobile kako bi pomogli smanjenju zagađenja vazduha u gradu, kao i da svako vozilo opreme Wi-Fi tehnologijom.

U svim automobila je dozvoljen prevoz kućnih ljubimaca.

Prvi "car sharing" servis u Beogradu funkcioniše od početka maja, a njegova priprema trajala je dve godine.

Foto: Facebook/Car4Use Foto: Facebook/Car4Use

Ukoliko još uvek nemate svoj automobil ili ne želite da razmišljate o održavanju, registraciji, gorivu, predlažemo vam da obavezno isprobate "Car4Use".

Registracija i članarina su besplatne, a više informacije možete pronaći OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. jun 2015 | 16:13

    Koristim vec i kazem iz oskustva da je odlicno. Meni je potrebno do odredista izmedju 15 i 20 min i to me izadje oko 350 din.

  • Jadranin

    9. jun 2015 | 13:43

    Nisam iz BGD ali svaka cast .Kada dodjem moram isprobati.

  • Dexxx

    9. jun 2015 | 14:03

    Hmmm..ovde se nekaze koliko je iznajmljivanje na sat??..a naplacuje se vremenski???...dali sam ja razumeo da 10/15 min kosta 500 dinara??..unaci oko 3000 za sat vremena ili nesto slicno??..suvise lep tekst da bi bio istinit cini mi se..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA