Ovaj automobil će vam čitati misli, BUKVALNO!

Na novoj tehnologiji koja će se nalaziti u automobilima radi kompanija Jaguar Land Rover, a prema njihovim rečima ovu tehnologiju već sada koristi NASA

  • 0

Kompanija Jaguar Land Rover predstavila je tehnologiju koja će se nalaziti u pametnim automobilima budućnosti. Projekat pod nazivom "Sixth Sense" je jedan od njih, a pomoću njega će automobil analizirati moždane talase zovača kako bi upozorio na umor.

KONTROLA MISLIMA: Ovaj gedžet će vam omogućiti upravo to u igricama!

Pored toga, specijalno dizajnirana sedišta će moći da prepoznaju kada nekome od putnika pozli.

Proizvođač je otkrio kako planira da senzorima umreži vozila za otkrivanje štete na putu, čime će se spasiti brojni životi.

U sklopu "Sixts Sense-a" nalazi se niz različitih tehnologija koje će se za koju godinu verovatno pojaviti u automobilima. "Mind Sense" će koristiti veliki broj senzora kako bi analizirao moždane talase vozača, što će omogućiti sistemu da razume da li je vozač ometen, umoran ili zamišljen.

Senzori će se nalaziti u volanu, a Jaguar Land Rover navodi da ovu tehnologiju već sada koristi NASA.

Drugi komad tehnologije koji razvijja Jaguar Land Rover je "Driver Welness Monitoring", koji koristi posebne senzore za praćenje otkucaja srca i disanja putnika u vozilu. Njihovom upotrebom moguće je detektovati ako nekome u vozilu pozli, nakon čega će sistem odmah prilagoditi rasvetu, zvuk i klimu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA