DA LI STE IGRALI NINTENDO PLAYSTATION? Nije greška, pročitajte sve o NAJTAJNIJOJ KONZOLI SVIH VREMENA! (VIDEO)

Oko 200 primeraka SNES-CD konzole je inicijalno napravljeno, pa zatim uništeno. Igrom slučaja, jedan primerak je završio u podrumu jednog od biznis partnera tadašnjeg direktora Sony-ja

  • 0

Početkom 90-ih godina industrija video igara bila je drugačije nego danas, jer je glavno rivalstvo bilo između Nintenda i Sege, dok su kompjuteri tek počeli da se useljavaju u domove širom sveta. Međutim, danas najpopularnija konzola, Sony PlayStation, prema nedavno otkrivenim informacijama, mogla je još ranije da se pojavi.

Naime, jedna od čuvenih priča iz tog perioda je partnerstvo koje su napravili Nintendo i Sony, koje je podrazumevalo da Sony napravi uređaj koji će se zvati “Nintendo Play Station”

Ova konzola je trebalo da, osim kertridža, igre pušta i sa CD-ova. Davne 1991. godine na CES sajmu, Sony je zvanično najavio SNES-CD, da bi na istom događaju Nintendo javno "osramotio" Sony, objavivši da su u vezi iste stvari sklopili partnerstvo sa kompanijom Philips.

Ovo je dovelo do toga da legendarni Ken Kutaragi, danas poznat kao otac PlayStation-a, intenzivno krene sa lobiranjem unutar Sony-ja da kompanija napravi sopstvenu verziju konzole za video igre. Tako je nastao prvi PlayStaion koji je kasnije postao jedna od najprodavanijih konzola u istoriji (preko 100 miliona prodatih primeraka).

Printskrin: Youtube/dizzle521 Printskrin: Youtube/dizzle521

Oko 200 primeraka SNES-CD konzole je inicijalno napravljeno, pa zatim uništeno. Igrom slučaja, jedan primerak je završio u podrumu jednog od biznis partnera tadašnjeg direktora Sony-ja, čiji je sin odmah po svom otkriću slike objavio na Redditu.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: play.co.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA