NJEGA SE BOJI I FBI: Ovo je najopasniji HAKER na svetu, a kada vidite šta je sve uradio, više nećete koristiti telefone!

Izum Morgana Kalbertsona je toliko opasan da su dve kompanije za informatičku bezbednost, "Mikro" i Samantek", objavile posebne izveštaje o njemu

  • 1

Dvadesetogodišnji Amerikanac Morgan Kalbertson, briljantni student i pripravnik u firmi za informatičku bezbednost "Vatreno oko", najopasniji je svetski haker, tvrdi Federalni istražni biro (FBI).

PANIKA U AMERICI: Upali u sistem VLADE i ukrali MILIONE ličnih podataka Amerikanaca!

Istražitelji su uvereni da je upravo Kalbertson kreirao zloglasni softver Dendroid za provaljivanje u operativni sistem Android i prikupljanje svih informacija. Američko Ministarstvo pravosuđa zatvorilo je Darkod onlajn, odnosno  crno tržište za hakere.

Kalberston je radio sa elitnim timom za "napredne pretnje", koji proučava taktike za napade, poput onih na američke banke, trgovačke podatke ili Belu kuću, kada su hakeri provaljivali u sisteme i mesecima krali informacije.

Američki istražitelji ukazuju na kriminalni cinizam Kalbertsona - on je sa saradnicima u kompaniji proučavao zloglasni softver na Androidima, koji je sam kreirao. U kompaniji "Vatreno oko" (FireEye) strahuju da je Kalbertson koristio njihov softver i znanje za kriminalne aktivnosti.

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Christophe Verdier Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Christophe Verdier

Navodno, svako je za 300 dolara mogao da kupi Dendroid i da preko bilo koje legalne Android aplikacije provali u tuđi uređaj. Kupcima je nuđen čak i stalni "korisnički servis". Na hakerskim forumima Dendroid je reklamiran banerima.

Kalbertsonov izum bio je toliko opasan da su dve kompanije za informatičku bezbednost "Mikro" i Samantek" objavile posebne izveštaje o njemu. Korisnici Androida upozoreni su da hakeri mogu iz daljine i neprimetno da kradu fotografije, video i audio zapise te "skrinšotove" svega što rade na telefonima.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iron Wolf

    16. jul 2015 | 17:39

    Ja hocu da ga upoznam da me poduci o cakama kako postati haker :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA