Ova tajna opcija će UBRZATI vaš TELEFON! (FOTO)

Reč je o opciji koja se krije unutar tajnog menija koji je rezervisan za developere, ali njemu vrlo lako mogu pristupiti svi korisnici

  • 27

Bilo da imate najnoviji Android telefon ili malo stariji model, svima njima nakon određenog vremena padnu performanse. Međutim, postoji jedan trik za koji malo ljudi zna, a koji će značajno ubrzati rad vašeg Android smartfona.

ODMAH IH INSTALIRAJTE: Ove aplikacije će vaš život učiniti lakšim i lepšim!

Reč je o opciji koja se krije unutar tajnog menija koji je rezervisan za developere, ali njemu vrlo lako mogu pristupiti svi korisnici. Bez brige, ova opcija neće naštetiti vašem telefonu, a u svakom trenutku je možete isključiti. Za njeno podešavanje će vam trebati samo minut ili dva.

Pre svega, neophodno je da uđete u podešavanja (Settings), a zatim skrolujete skroz dole do opcije "o telefonu" (About phone).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U novom prozoru pronađite opciju "broj verzije" (Build number) i nekoliko puta je pritisnite dok se na ekranu ne pojavi poruka da ste postali developer.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon toga vratite se jedan korak u nazad. Videćete da se pojavila nova opcija pod nazivom "opcije za programer" (Developer options). Uđite u nju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U "opcijama za programere" skrolujte dok ne pronađete funkcije "razmera animacije prozora" (Windows animation scale), "razmera animacije prelaza" (Transition animation scale), "animator razmera trajanja" (Animator duration scale).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svaka od pomenutih opcija podešena je na "razmeru animacije 1x" (animation scale 1x). Cilj je da uđete u svaku od njih i smanjite taj broj na ".5x".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon toga restarujte svoj telefon i to je sve. Vaš Android smartfon će sigurno brže raditi zahvaljujući ovom triku.

Bitno je napomenuti da, ukoliko niste stručni i ne razumete se previše u Android operativni sistem, unutar opcije namenjene developerima ne menjate ništa sem pomenutog.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenad

    24. jul 2015 | 08:06

    a šta ja da radim kad je kod mene fabrički namešteno na 0,5x ?

  • bole

    24. jul 2015 | 15:06

    Pa svrha restartovanja telefona je da se ubrza i rastereti ram , i znaci da i bez predhodnih podesavanja telefon ce posle restartovanja biti ubrzan

  • sANDRAA

    15. oktobar 2016 | 12:49

    SUPER JE PREPORUCUJEM SVIMA OVO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA