VESELIN JEVROSIMOVIĆ: Fotografisanje podstiče kreativnost!

- Mislim da je vrlo verovatno da su pametni telefoni koji su omogućili da svako od nas u svakom trenutku u džepu nosi foto-aparat, ali i društvene mreže za razmenu fotografija poput Instagrama, Fejsbuka i Tvitera, upravo doprineli tome da imamo sve više foto-entuzijasta - napisao je između ostalog Veselin Jevrosimović u ovonedeljnoj kolumni

  • 0

Vlasnik kompanije "Comtrade" Veselin Jevrosimović pisao je u ovonedeljnoj kolumni u listu "Informer" o tome kako je sve većoj upotrebi i prodaji takozvanih "kamera bez ogledala".

"Leto, odmori, putovanja. Vreme kada se više nego obično trudimo da zabeležimo uspomene, lepe i neobične trenutke. Zbog toga, od svih elektronskih uređaja, najviše razmišljamo o foto i video kamerama. Uostalom, i statistika iz godine u godinu pokazuje drastičan rast prodaje ove vrste IT opreme u letnjim mesecima. Ima, međutim, jedna druga zanimljivost vezana za kamere kojom bih želeo da se pozabavim.

Naime, kada su pametni mobilni telefoni doživeli pravi "bum" i ušli u masovnu upotrebu, a kako su kamere na njima postajale sve naprednije i moćnije, tako su mnogi pretpostavili da to znači ozbiljnu pretnju za klasične namenske foto aparate.

Što se tiče mali kompaktnih kamera, to se donekle i obistinilo, ali je interesantno da su ozbiljniji DSLR aparati, kao i nova kategorija takozvanih "kamera bez ogledala" u stalnom porastu u prethodnih desetak godina, čak i uprkos globalnoj ekonomskoj krizi. Prvi pad desio se tek prošle godine, ali je pretpostavka da je to donekle rezultat zasićenja tržišta.

Foto-ilustracija: freeimages.com/lusi Foto-ilustracija: freeimages.com/lusi

Kako ja "čitam" ove podatke? Mislim da je vrlo verovatno da su pametni telefoni koji su omogućili da svako od nas u svakom trenutku u džepu nosi foto-aparat, ali i društvene mreže za razmenu fotografija poput Instagrama, Fejsbuka i Tvitera, upravo doprineli tome da imamo sve više foto-entuzijasta.

Foto: Promo Foto: Promo

A oni se, jednom kada prerastu mogućnosti kamere na svom telefonu, okreću ozbiljnijim modelima. Proizvođači su razumeli ovaj trend te zbog toga u ponudu, pored skupih profesionalnih uređaja, sve više uvode pristupačnije aparate naprednih mogućnosti. Time šira publika dobija šansu da izrazi svoju kreativnost i zabeleži nezaboravne trenutke."

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA