VESELIN JEVROSIMOVIĆ: Guglov alfabet!

- Ako još niste čuli - Google, jedna od najvećih IT kompanija na svetu, najavila je reorganizaciju prema kojoj će postojeća firma biti samo deo mnogo veće organizacije nazvane Alfabet - napisao je Veselin Jevrosimović u svojoj kolumni

  • 0

Veselin Jevrosimović je ove nedelje u svojoj kolumni u "Informeru" pisao o najvećoj promeni koja se desila u proteklih nekoliko nedelja. Reč je o reorganizaciji kompanije Google prema kojoj će ova firma postati samo deo mnogo veće organizacije pod nazivom Alfabet.

VESELIN JEVROSIMOVIĆ: Fotografisanje podstiče kreativnost!

Evo šta vlasnik kompanije Comtrade misli o ovoj promeni.

"Premda je vest objavljena još prošle nedelje, želeo sam da sačekam da se utisci slegnu i da sagledam sve aspekte promene koja je najavljena. Ako još niste čuli - Google, jedna od najvećih IT kompanija na svetu, najavila je reorganizaciju prema kojoj će postojeća firma biti samo deo mnogo veće organizacije nazvane Alfabet. Pretraživač i prateća platforma za oglašavanje, YouTube, Android sistem i druge veb aplikacije ostaju deo Google-a, ali će zato neke postojeće i nove inicijavite koje "iskaču" iz prepoznatljivog okvira delatnosti ovog giganta postati nezavisne kompanije u okviru Alfabet grupe.

Poruka osnivača je jasna - u današnjem vremenu samo sveže ideje, inovativnost i stalno pomeranje granica mogu da obezbede napredak. Google je danas veliki ali već sutra može da izgubi uticaj. Zbog toga tako mnogo ulažu u istraživanje i razvoj, osvajaju nova polja primene tehnologije i, da tako kažem, ne miruju. Malo je, na primer, poznato da se Google trenutno bavi razvojem pametnih kuća i uređaja, proučavanjem procesa starenja i obezbeđivanja dugovečnosti, automobilima budućnosti i drugim oblastima koje su povezane sa informacionim tehnologijama.

Foto: Promo Foto: Promo

Drugi, ništa manje važan razlog za restrukturiranje su mogućnost jednostavnijeg upravljanja delovima kompanije, razvoj internog preduzetništva i mnogo veća fleksibilnost. Kao što često volim da kažem, kompanija ne sme da postane dinosaurus koji ne zna gde gazi leva, a gde desna noga, niti prema zaposlenima treba da se ponaša kao da imaju papirnu kesu preko glave i ne vide širu sliku. Od početka je jasno da tako razmišljaju i osnivači Google-a, pa je ovaj njihov potez potpuno razumljiv i opravdan.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA