OPASAN VIRUS NAPAO IPHONE I IPAD: Pogledajte kako da proverite da li je i vaš uređaj ZARAŽEN!

Istraživanje je pokazalo da su virusom bili pogođeni korisnici iz ukupno 18 zemalja

  • 3

Više od 225.000 Apple-ovih telefona iPhone i tableta iPad hakovano je virusom KeyRaider, kojim su ukradeni nalozi korisnika. Svi ovi uređaji bili su jailbreak-ovani.

NOVI IPHONE STIŽE ZA NEKOLIKO DANA: Ono što će on imati nema nijedan drugi telefon NA SVETU!

- Smatramo da je to dosad najveća krađa naloga na Apple-u izazvana određenim virusom - objavila je američka firma za informatičku bezbednost Palo Alto Networks na svom veb sajtu, gde rezimira rezultate istrage obavljene zajedno sa grupom amatera Weip Tech koja okuplja fanove Apple-a u Kini.

Istraživanje je pokazalo da su virusom bili pogođeni korisnici iz ukupno 18 zemalja, među kojima su Kina, ali i Francuska, Rusija, Japan, Velika Britanija, SAD, Kanada, Nemačka, Australija, Izrael, Italija, Španija, Singapur i Južna Koreja, prenosi portal francetvinfo.fr.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

Virus funkcioniše tako što upada u komunikaciju iPhone-a i iPad-a s iTunes-om, muzičkom veb prodavnicom Apple-a, i tako hakeri dolaze u posed, između ostalog, naloga na Apple-u, zajedno sa lozinkom.

Neke žrtve tog virusa konstatovale su abnormalne kupovine, druge doživele hakersku blokadu uređaja koji su potom od njih tražili otkup.

Iz Apple-a je saopšteno da su problemom bili pogođeni isključivo oni koji ne samo da su deblokirali svoje uređaje da bi omogućili korišćenje funkcija koje ne upotrebljava proizvođač, već su i preuzeli virus prustupajući nebezbednim izvorima. Preduzete su sve mere da se zaštite korisnici pogođeni tim problemom, dodali su iz Apple-a.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA