Sony predstavio prvi smartfon na svetu sa 4K ekranom! (FOTO)

Novi modeli kompanije Sony, Xperia Z5, Z5 Compact i Z5 Premium podržavaju NFC i LTE konekcije, operativni sistem je Android 5.1, a otporni su i na vodu i prašinu

  • 11

Na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu kompanija Sony predstavila je nove modele smartfona iz porodice Xperia. Reč je o modelima Z5, Z5 Compact i Z5 Premium koji je ujedno i prvi pametni telefon sa 4K ekranom na svetu.

I SONY DRONA ZA TRKU IMA: Evo šta će raditi ovaj leteći robot!

Pored telefona sa 4K ekranom, Sony-jevi modeli imaće kameru od 23 megapiksela sa 1/2,3 senzorom Exmor RS for mobile i objektivom F2.0 , autofokusom brzine 0,037 sekunde koji je najbrži u svojoj kategoriji na svetu, istakao je Kazuo Hirai, direktor kompanije Sony.

Xperia Z5 Premium će imati i senzor za otisak prsta, bateriju koja će trajati dva dana bez punjenja, stabilizaciju videa tehnologijom SteadyShot, poboljšano snimanje u uslovima lošijeg osvetljenja, kao i zumiranje pet puta bez gubitka kvaliteta.

Izgledom se novi modeli ne razlikuju značajno od prethodnika.

Foot: Promo Foot: Promo

Sva tri modela standardno podržavaju NFC i LTE konekcije, operativni sistem je Android 5.1, a otporni su i na vodu i prašinu.

Model Z5 ima Full HD ekran dijagonale 5,2 inča (13,2 centimetra) pojačan tehnologijama Triluminos for mobile i X-Reality for mobile. Pokreće ga 64-bitni osmojezgarni procesor Qualcomm Snapdragon 810, s GPU-om Adreno 430, uz 3 GB RAM-a. Na raspolaganju je do 32 GB memorije (proširivo do 200 GB microSD karticom). Baterija je kapaciteta 2.900 mAh.

Z5 Compact se od Z5 razlikuje po veličini i rezoluciji ekrana 4,6 inča (11,6 cm) i 720 p, nešto slabijoj bateriji (2.700 mAh) i manjoj količini RAM-a (dva GB, umesto tri).

Foot: Promo Foot: Promo

Ekran Xperia Z5 Premium je dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara) sa IPS-om i Triluminusom tehnologijama, ali i sa rezolucijom od 3.840 x 2.160 piksela što nismo do sada viđali na telefonima. Displej je izrazito oštar i jasan, snažno izraženih boja i kontrasta, fantastične dubine. Procesor je isti kao i kod Z5, memorijski kapacitet takođe, ali je baterija nešto veća od 3.430 mAh.

Xperia Z5 i Z5 Compact globalno stižu na tržišta od oktobra, a Z5 Premium od novembra.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simon

    3. septembar 2015 | 11:31

    Ja sam kupio Z3 pocetkom godine.....vrhunski telefon ovo je verovatno vrhunski na kvadrat

  • MikiGrobarRUSSIA

    3. septembar 2015 | 11:57

    Soni je truba Galaxy s6 je zakon

  • Bracki

    8. septembar 2015 | 13:01

    Kad neko kupi samsung nije mu neki problem da predje na drugi telefon a sa sonija nikad niko nije oresao na neku drugu marku. To je jednostavno tako i nisam ja to smislio. Pa zakljucite o cemu se radi. Samsung je za snobove i kompleksase,izvikan tel koji kao i ajfon ima dobro ime i reklamu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA