PREDSTAVLJANJE NOVOG iPHONE-A: Milioni korisnika su nestrpljivo čekali ovaj dan! (FOTO)

Do sada su predstavljeni novi iPad Pro tablet i Apple TV uređaj, a uskoro nas očekuje i prezentacija novih iPhone-a

  • 21

Kompanija Apple je nakon godinu dana spremila dva nova modela iPhone-a, 6S i 6S Plus. Novi modeli će najverovatnije dolaziti sa naprednijim ekranom, boljom kamerom i hardverom.

Konferencija u San Francisku uveliko je počela i do sada su predstavljeni iPad Pro tablet i Apple TV, a ukoliko želite da među prvima vidite šta je div iz Kupertina spremio ove godine kada je reč o iPhone-ima, ostanite uz ovaj tekst jer uživo pratimo predstavljanje, pa ćemo ovaj tekst redovno ažurirati novim informacijama i fotografijama.

21:02 - iOS 9 biće dostupan svim korisnicima već 16. septembra.

21:00 - 6S i 6S Plus naći će se u prodaji od 12. septembra. Do kraja godine biće dostupan u 130 zemalja.

20:56 - Poboljšane su i WiFi i LTE brzine.

20:53 - Nova kamera i 3D Touch omogućiće kreiranje novih "Live Photos" fotografija. Kreiranje "Live Photos" ne zahteva nikakav poseban način fotografisanja. Nova funkcija je automatski uključena, kao što je recimo HDR, ali će se trenutak beleženja fotografije povećati kako bi se zabeležili video i zvuk.

Printskrin: apple.com Printskrin: apple.com

20:51 - Prednja kamera je takođe poboljšanja i ima 5 megapiksela.

20:49 - Nova iSight kamera omogućiće snimanje video-snimaka u 4K rezoluciji, što je svakako novina, jer ovu mogućnost nije imao nijedan dosadašnji iPhone.

20:44 - Novi iPhone-i dolaze i sa drugom generacijom Touch ID skenera za otisak prsta koji je duplo brži, ali i novom iSight kamerom od 12 Mpix, što znači 15 odsto više piksela što će doneti više detalja napravljenim fotografijama.

Printskrin: apple.com Printskrin: apple.com

20:42 - Zahvaljujući jačem procesoru i 3D Touch ekranu, iPhone 6S i 6S Plus promeniće i način na koji igramo video-igrice na telefonima. Lakše kontrole i bolja grafika samo su neke od stvari koje će se poboljšati.

Printskrin: apple.com Printskrin: apple.com

20:40 - Novi iPhone dolazi i sa novim A9 čipom koji pripada trećoj generaciji 64-bitnih procesora. Skok u performansama biće neverovatan, ističu iz Apple-a.

20:37 - Prezentacija 3D Touch funkcije i dalje traje. Novi ekran omogućio je lakšu navigaciju kroz aplikacije, ali i gomilu novih prečica koje će omogućiti lakše proveravanje mejlove, fotografisanje kamerom, korišćenje navigacije...

Printskrin: apple.com Printskrin: apple.com

20:31- Predstavljen je i 3D Touch, novi način korišćenja touchscreen ekrana. Po prvi put će iPhone prepoznavati jačinu kojom se ekran pritiska. To će doneti pregršt novih funkcija, kao što su prečice, a funkionisaće i unutar aplikacija.

20:30 - Novi iPhone-i dolazi u dve veličine iste kao prošle godine. Od 4,7 i 5,5 inča. Novi modeli napravljeni su od izdržljivijeg aluminijuma koji se koristi u svemirskoj industriji, a predstavljena je i nova roze boja.

Printskrin: apple.com Printskrin: apple.com

20:28 - Tim Kuk je i zvanično potvrdio da je reč o modelima 6S i 6S Plus, dodajući da su na ovom iPhone-u promenili bukvalno sve. Ovo je ujedno i najnapredniji iPhone do sada, ali i najnapredniji smartfon na svetu.

20:24 - Na samom početku Tim Kuk je istakao da je iPhone prihvaćen širom sveta, kao i da je njihov telefon zabeležio neverovatan rast u prodaji, dodajući da je iPhone 6 najpopularniji telefon ikada.

Očekuje se da će novi iPhone-i dolaziti sa Force Touch ekranom, odnosno tehnologijom koja će moći da odredi kojom jačinom korisnik pritiska ekran, kao i kamerom od 12 Mpix, ali i 2 GB RAM memorije.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / M.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PC

    9. septembar 2015 | 20:27

    Ovi ajfoni su osrednji androidi cuj 2 gb rama a ostali su uveliko na 4 gb octa core i helio procesorima i kamerama preko 13 mpx ne vidim razlog kupovine

  • Mmm

    9. septembar 2015 | 20:47

    Dobar telefon verovatno...samo precenjen kao i uvek.. Uzmete za primer Galaxy Note 5 i uporedite hardwer i cenu i vidite sta nudi Samsung za manju cenu

  • Mihailo

    10. septembar 2015 | 11:04

    Uvek neki pametnjakovići koji sve znaju a sigurno nisu koristili nikad iPhone.Android može imati 10 puta jači procesor i 20 puta veću memoriju ali će iPhone uvek raditi brže,neće bagovati....koristio i iPhone i Sansung...znam šta pričam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA