PRVI OBRAZOVNI PORTAL U SRBIJI: "Maša i Raša" na Tesla tabletu u okviru mts školskih paketa (FOTO)

Na ovom portalu profesorima će na raspolaganju biti elektronski udžbenici, priručnici, predlozi za scenarija za časove i pripreme za nastavu, dok će učenicima biti dostupni interaktivni zadaci i mozgalice iz svih predmeta koji se uče od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

  • 0

Izdavačke kuće Klett i Novi Logos su u saradnji sa kompanijama Comtrade i Telekom Srbija, prateći svetske trendove, predstavili jedinstveno i savremeno sredstvo za učenike od prvog do četvrtog razreda, ali i njihove profesore. Reč je o prvom interaktivnom obrazovnom portalu na srpskom jeziku "Maša i Raša", kao i aplikaciji koja će dolaziti zajedno sa Tesla tabletima.

Comtrade predstavio novi Tesla Tablet od 8 inča odličnih karakteristika!

Na pomenutom portalu profesorima će na raspolaganju biti elektronski udžbenici, priručnici, predlozi za scenarija za časove i pripreme za nastavu, dok će učenicima biti dostupni interaktivni zadaci i mozgalice iz svih predmeta koji se uče od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

- Klett je kompanija koja postoji više od 100 godina u 16 zemalja. Deca žele da uče na jedan drugačiji način jer im je dosadno da samo slušaju kako profesor priča, i dosadno im je da kod kuće gledaju samo u udžbenik. Imajući u vidu činjenicu da svetski trendovi pokazuju neverovatno brz prodor tehnologije u sferu obrazovanja, veoma smo srećni što smo uspeli da pružimo nove mogućnosti učenicima od prvog do četvrtog razreda i da ih na sasvim drugačiji, interesantan i interaktivan način motivišemo i približimo im gradivo. Ukoliko želite da budete kvalitetan izdavač neophodno je pratiti trendove. "Maša i Raša" će deci omogućiti da na zabavan način kroz igrice nauče veliku količinu gradiva. Portal nema negativnih poena, ali nema ni pomoć, što znači da dete samo mora da dođe do rešenje. Ovaj projekat se u Srbiji razvijao dve godine  - istakla je za Telegraf Gordana Knežević Orlić, direktorka izdavačke kuće Klett, dodajući da će ovaj portal profesorima omogućiti jednu drugu dinamiku držanja časa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nastavni materijali su u štampanom izdanju bili dostupni na nekoliko hiljada stranica, a sada su oni sažeti u Tesla tabletu koji ima mogućnost korišćenja SIM kartice i WiFi konekcije. Samim tim, nastavnicima je drastično olakšana priprema časa i rad sa decom, jer pomoću novog tableta vrlo lako mogu da pretražuju određene delove knjige, preuzimaju ili dopunjuju informacije iz drugih izvora. Na aplikaciji "Maša i Raša" radila je kompanija Comtrade.

- Comtrade je uključen u ovaj projekat od samog početka kao neko ko će sve zahteve naših saradnika na pravi način upakovati u idealan spoj hardvera i softvera. Sa hardverske strane to je tablet koji radi na Intel procesoru i ima mogućnost 3G konekcije, i ono što je najvažnije razvili smo aplikaciju koja na jednostavan način omogućava nastavnicima da se pripremaju za časove. Rad na projektu trajao je više od šest meseci, a u njemu je učestvovao naš kompletan tim koji se bavi razvojem Tesla brenda - rekao je Marko Bratić, General manager u Comtrade Distribution-u, dodajući da je ova kompanija učestvovala u velikom broju edukativnih projekata, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Primera radi, kompanija Comtrade je u Srbiji učestvovala u projektu "Digitalna škola" ,u Republici Srpskoj na projektu kodnog imena "Dositej", a pomogli su i u razvoju edukacionih projekata i u Makedoniji.

- U edukaciju veoma ulažemo i pratimo razvoj tehnologije kada je ova oblast u pitanju, jer smatramo da je veoma važno da se kompletno stanovništvo, a naročito najmlađi, informatički opismeni. Razvoj informacionih tehnologija je veoma bitan ne samo za razvoj informatičkog društva, već društva u celini - dodao je Marko Bratić.

Kompanija mts je ovom prilikom pripremila "Školski paket" po izuzetno povoljnoj ceni. Naime, učenicima je za 599 dinara na raspolaganju 5GB za prenos podataka na mesečnom nivou, kao i Tesla Tablet po ceni od jedan dinar. Paket će biti dostupan u svim prodajnim mestima, a svaki pretplatnik na taj školski paket dobija i gratis godišnji aktivacioni kod za portal "Maša i Raša".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mts je uvek tu kada je nešto novo u pitanju. Na ovome smo radili godinu dana, i kada su izdavači došli i predložili nam saradnju mi smo je oberučke prihvatili, jer smatramo da je ovo jedan odličan način da internet tehnologije koristimo u svrhu obrazovanja. Deca već koriste internet i to je nešto što je neminovnost i ne možemo da pobegnemo toga. Želeli smo da damo neki dodatni sadržaj svemu tome, što smo i uradili zajedno sa kompanijom Comtrade. Ovo je jedna fenomenalna aplikacija koja će sigurno podstaći veće korišćenje interneta, jer on olakšava život, komunikaciju i edukaciju. Paket koji smo sada ponudili je najpovoljniji koji postoji na tržištu. U njemu se dobija 5GB interneta i tablet za jedan dinar - istakla je Natalija Jegdić, izvršni direktor za privatne korisnike Telekom Srbija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pristup portalu "Maša i Raša" je besplatan, što znači da se podaci za prenos podataka ne troše iz paketa.

- Deca gigabajte iz paketa mogu da koriste za druge sadržaje, pretragu interneta i za pronalaženje nekih novih informacija. Već sada želimo da nastavimo dalje i da sa ostalim izadavačkim kućama sklopimo saradnju, kako bismo ceo projekat proširili na stariju decu, odnosno učenike od petog do osmog razreda osnovne škole - dodala je Natalija Jegdić za Telegraf.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / M.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA