OVO SU NAJBOLJE APLIKACIJE ZA OBRADU FOTKI: Odmah ćete instalirati makar jednu!

Većina smartfona nudi pregršt aplikacija koje će vam pomoći da i nesavršene fotografije sredite tako da ćete poželeti svima da ih pokažete

  • 2

Prirodno je da se svi trudimo da budemo što lepši na fotografijama i da se onda njima pohvalimo svim svojim prijateljima. Međutim, nekada nam jednostavno nije dobar dan za portretnu fotografiju. Koliko god napora uložili, tada jednostavno ne uspevamo da dobijemo dobru sliku, a posebno ne neku koju ćemo poželeti da stavimo na svoje profile na društvenim mrežama. Međutim, većina smartfona nudi pregršt aplikacija koje će vam pomoći da i te nesavršene fotografije sredite tako da ćete poželeti svima da ih pokažete.

Predstavićemo vam neke od tih programa, koje možete koristiti na svom Android telefonu, ali se i vi potrudite da ne preterate sa ulepšavanjem, jer je prirodno u najvećem broju slučajeva i najlepše.

Adobe Lightroom Mobile

Poznato je da je Adobe jedna od najpoznatijih aplikacija za obradu prikaza i manipulaciju vizuelnim prikazima – bilo da su u pitanju fotografije ili dizajnerska remek-dela. Ukoliko koristite ovaj program na vašem računaru, mobilna verzija će vas oduševiti. Gledajte na nju kao na paketić za prvu pomoć pri fotografisanju koji uvek imate uz sebe. Ne samo što će vam olakšati sređivanje svake fotografije, nego će to učiniti toliko profesionalno da ćete ponekad pomisliti da ste bili u studiju na fotografisanju.

Photo Editor by Lidow

Za razliku od Adobe Lightrooma, ova aplikacija je daleko jednostavnija i brža. Recimo to jednostavnim jezikom – Lightroom će vam napraviti fotografiju za bilbord, a Photo Editor će obraditi vašu fotografiju tako da ćete poželeti da je okačite na sve svoje profile. Uz veliki broj različitih efekata i mogućnosti koje vam pruža, često nećete moći da se opredelite šta je to što biste danas želeli da uradite sa svojom fotografijom.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

VSCO Cam

O ovoj Android aplikaciji najviše govori njen rejting na Play Storeu – ovo je sigurno najčešće instaliran softver među programima za obradu fotografija. Ne samo da je aplikacija vrlo jednostavna, već je i izuzetno efikasna. Čak i ukoliko ste apsolutni laik za moderne tehnologije, VSCO Cam vam pomogućava da u samo nekoliko klikova dobijete rezultate kakve niste ni sanjali.

Još jedna zanimljivost vezana za nju jeste i to što ima svoju malu društvenu mrežu, nalik Instagramu, na koju korisnici postavljaju svoje fotografije koje su sređivali uz pomoć ovog programa.

Photo Effect Pro

Kao što i sam naziv govori, reč je o aplikaciji koja se više bavi efektima koje možete primeniti na fotografiji nego obradom fotografije. Tako, na primer, možete postaviti svoju sliku na bilbord, dodati je u neki šaljivi strip ili napisati poruku prstom ili olovkom za crtanje. Reč je o zanimljivim dodacima koje vam nudi, za razliku od mnogih drugih profesionalnih programa. Možete dodavati i ramove, pojačavati boje i isticati senke, ali to je kod ove aplikacije svakako u drugom planu. Istina, nećete moći da napravite fotografiju za „Vog“, ali zašto da ne napravite jednu za „Politikin zabavnik“?

Cymera

Ovo je aplikacija za sve verne ljubitelje selfija. Iako i sve ostale fotografije možete provlačiti kroz filtere Cymere, portreti su svakako ono u čemu je najbolja. Uz njenu pomoć, možete izbrisati bubuljicu na nosu, povećati oči ako ste na fotografiji bili pospani, raširiti osmeh ili izbeleti zube. Takođe, ako baš imate posebne afinitete, možete dodati sebi i leptir-mašnu, minđuše ili neki drugi nakit koji smatrate da bi vam dobro stajao na određenoj fotografiji. Takođe, kako biste uštedeli vreme, možete direktno iz Cymere napraviti fotografiju koju ćete potom obraditi uz pomoć brojnih filtera koje vam ona nudi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PicsArt

Ovo je aplikacija koja pouzdano pokriva gotovo sve segmente koji vas zanimaju – možete crtati po fotografiji, dodavati ramove, provlačiti je kroz različite filtere, potencirati određene boje, možete zamutiti delove koje želite da stavite u drugi plan, takođe dodati neke specijalne efekte i sve to zatim postaviti na svoj profil na gotovo svim društvenim mrežama. Kao i neke druge aplikacije, i ova podržava opciju fotografisanja iz svog menija. PicsArt nema nijednu specifičnost koju niko drugi nema, ali svakako podržava daleko više opcija od svih ostalih aplikacija i moglo bi se reći – ima najbolje od svega.

Izdvojili smo vam samo neke od mnogih aplikacija koje vam mogu ulepšati fotografije. Na vama je da izaberete onu koja vam najviše odgovara i koja će zadovoljiti sve potrebe vašeg oka. Ako se ne pronalazite ni u jednoj od ponuđenih opcija i želite nešto više, onda razmotrite obučavanje za profesionalnog dizajnera. Ne samo što ćete na ovaj način ovladati naprednijim tehnikama obrade slike, već možete steći i ekspertski sertifikat Adobea, čime ćete se potvrditi kao stručnjak u domenu vizuelnog oblikovanja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sema

    22. septembar 2015 | 20:35

    PicsArt definitivno najbolja barem meni. Ima sve moguće funkcije i radi super.

  • alen

    26. septembar 2015 | 12:51

    Niti jedan od ovih se ne moze porediti niti priblizno Google Snapseed aplikaciji ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA