Da nije bilo Apple Watch-a, ovaj momak bi bukvalno UMRO!

Paul Houl je nakon završetka treninga osetio bol u predelu grudi i leđa. Mislio je da je reč o umoru, ali kada je skinuo Apple Watch shvatio je da je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije

  • 4

Paul Houl junior izbegao je smrt nakon treninga zahvaljujući Apple Watch-u. Naime, pametni sat kompanije Apple upozorio je ovog 17-godišnjaka da mu srce kuca brže nego što je to normalno, što je dovelo do toga da odmah potraži pomoć. Da to nije uradio, narednog dana bio bi mrtav.

Apple odložio pojavljivanje novog operativnog sistema za Apple Watch!

Paul je nakon završetka treninga osetio bol u predelu grudi i leđa. Mislio je da je reč o umoru, ali kada je skinuo Apple Watch sa ruke video je upozorenje da njegovo srce kuca dva puta brže nego što je to normalno.

- Ovaj podatak naterao me je da odmah potražim stručnu medicinsku pomoć - istakao je Paul.

Čim je završio trening otišao je do doktora u okviru škole, gde mu je dijagnostikovan poremećaj pod nazivom rabdomioliza (naglo nastalo oštećenje skeletnih mišića zbog oštećenja mišićnog tkiva).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Da nije bilo Apple Watcha da ga upozori na problem, Paul bi verovatno odmah otišao u krevet. Narednog dana bi se pojavio na treningu, a onda bi verovatno pao mrtav na sred fudbalskog terena. Oštećenje njegovih mišića dovelo bi do problema sa bubrezima, što bi dovelo do poremećaja elektrolita u organizmu, a to bi na kraju dovelo do prestanka rada njegovog srca - istakao je Paulov otac.

Čim je kompanija Apple saznala za ovaj slučaj, njen generalni direktor Tim Kuk ponudio je ovom mladiću da stažira u najvrednijoj svetskoj kompaniji.

- Tim Kuk je želeo da se uveri da sam dobro. Tom prilikom mi je rekao da ću uvek imati mesto u Apple-u - rekao je Paul Houl junior.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. septembar 2015 | 18:44

    Samo svi kupimo Apple proizvode i bolnice mogu da se zatvore... Na koji su oni ideju došli...

  • Aleksandar Veliki

    24. septembar 2015 | 17:21

    Koga hoce ni u wc-u nije gladan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA