OVAJ AUTOMOBIL IMA NEŠTO ŠTO NEMA NIJEDAN DRUGI: Tesla motors predstavio novo vozilo! (FOTO)

"Model X" sinoć je zvanično predstavljen blizu Tesline fabrike u Kaliforniji, a prvih šest modela tog SUV-a su već isporučeni kupcima

  • 2

Proizvođač elektronskih vozila Tesla motors posle sportskog kupea i klasične limuzine na tržište je izbacio i prvo potpuno električno sportsko terensko vozilo.

VISOKI RAČUNI ZA STRUJU SU PROŠLOST: Ova baterija bi mogla da promeni čovečanstvo!

"Model X" sinoć je zvanično predstavljen blizu Tesline fabrike u Kaliforniji, a prvih šest modela tog SUV-a su već isporučeni kupcima.

Direktor Tesle Elon Musk rekao je da "model X" postavlja novi standard u automobilskom inžinjerstvu, sa zadnjim krilnim vratima koja se otvaraju na gore.

U ovaj model može se smestiti sedmoro ljudi u tri reda. Navigacija, muzika i kontrole u kabinu se nalaze na 17-inčnom touchscreen ekranu.

"Model X" je treći auto 12 godine stare kompanije Tesla, posle modela "roadster" koji je prestao da se proizvodi 2012, i limuzine "model S".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novi Teslin model trebalo bi da privuče nove kupce, posebno žene, ovom brendu, posebno zato što ide na tržište luksuznih SUV-ova. Na ovom segmentu tržišta u SAD u avgustu je zabeležen porast prodaje od 17 odsto, što je pet bolje nego u celoj autoindustriji.

Potpuno opremljen "model X" košta 142.000 dolara dok bi osnovni model trebalo da košta oko 93.000 dolara.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Model X" ima istu šasiju i motor kao Teslin "model S", ali za razliku od svog prethodnika ima nekoliko opcija za baterije. Baterije mogu trajati oko 400 kilometara, a jedna od verzija brzinu od 100 kilometara na čas dostiže za 3,2 sekunde.

Novi model kompanije Tesla motors dolazi i sa modom protiv napada nukleranim oružjem ("bio weapon defense mode"), odnosno mogućnošću da se jednim dugmetom unutar automobila u potpunosti očisti vazduh od štetnih materija.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    1. oktobar 2015 | 11:22

    Nije zasticen od nuklearnog nego od bioloskog napada.

  • deki

    1. oktobar 2015 | 12:17

    bioloskog napada ne znate ni da prevedete kako treba tanjug nije ni cudo sto je na prodaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA