ITS svim studentima prve godine poklonio Tesla tablete kompanije Comtrade (FOTO)

Deseta jubilarna generacija Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS je prva generacija koja koristi Tesla tablete u nastavi, ali i prva generacija koja ima mogućnost da putem interneta prati predavanja

  • 0

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS je danas studentima svih smerova prve godine poklonila Tesla tablete kompanije Comtrade, koji će im olakšati učenje i komunikaciju sa profesorima. ITS je ove godine upisao 10. jubilarnu generaciju studenata, ujedno i najbrojniju do sada.

NAJBROJNIJA GENERACIJA DO SADA: Ove godine ITS upisalo više od 400 brucoša!

- Tesla tablet je proizvod kompanije Comtrade koja je ujedno i jedan od naših osnivača, ali smo ovaj uređaj prepoznali kao jedno nastavno sredstvo, lako prenosivo i lako za korišćenje. Za mladu generaciju koja je naučila na nove tehnologije, vrlo je blisko njima da koriste takav uređaj. Preko tableta gde god postoji Wi-Fi veza studenti mogu da pristupe studentskom portalu, preuzimaju materijale u PDF formatu, a tu su i predavanja, vežbe, skripte, knjige, zbirke. Od ove godine mogu i da uživo prate predavanje putem interneta - istakao je za Telegraf dr Bojan Ristić, direktor Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, dodajući da su studenti vrlo zainteresovani za ovaj novi vid nastave.

Deseta jubilarna generacija ITS-a je prva generacija koja koristi Tesla tablete u nastavi, ali i prva generacija koja ima mogućnost da putem interneta prati predavanja.

Dodela sudetima ITS Tablet Tesla33

Svi studenti besplatno dobijaju Tesla tablet koji će se koristiti u nastavnom procesu ITS-a. Pomoću obrazovnih aplikacija u Tesla tabletima studenti će moći da uče programiranje, vežbaju matematiku, savladavaju strane jezike, kao i da pristupe online biblioteci, informacionom sistemu škole, platformi za podršku učenju i Android aplikaciji ITS-a.

Dodela sudetima ITS Tablet Tesla36

- Studenti će na ovom tabletu prvenstveno koristiti našu Android aplikaciju "Information Technology School" koja je besplatna na marketu, a koja je zapravo naša platforma za podršku učenju. Sve aplikacije koje mogu da se skinu sa marketa smo podelili u nekoliko grupa, u zavisnosti od studijskog programa koje student pohađa.  Tako će na primer studenti sa smera informacione tehnologije imati aplikacije pomoću kojih će moći da uče programiranje, dok će na primer studenti sa smera računarska multimedija preuzimati aplikacije u vezi sa dizajnom. Tu su još i sve ostale aplikacije za komunikaciju koje su svima dostupne na Android platformi, a koje ćemo predložiti da svi studenti instaliraju - istakao je Goran Radić, izvršni menadžer ITS-a.

Dodela sudetima ITS Tablet Tesla28

Tesla tableti su ponos kompanije Comtrade i predstavljaju dokaz da i domaće kompanije mogu da kreiraju odličan IT proizvod i sa njime budu konkurenti na svetskom tržištu.

- Prvi put ove godine Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS je svim svojim studentima obezbedila Tesla tablete, proizvode kompanije Comtrade u nameri da im olakša i na zanimljiviji način omogući da savladaju sve veštine da bi postali IT eksperti. Tesla tablet je najprodavaniji brend tableta u celom regionu. Pored samog uređaja koji rade na Androidu, svi studenti će na njemu imati materijale u elektronskoj formi sa svih predmeta i sve tri godine, a imaće i mogućnost da proveravaju svoje znanje preko testing platforme. Verujemo da će im ovo olakšati da studije privedu kraju - izjavio je Srećko Miodragović, savetnik predsednika kompanije Comtrade.

Dodela sudetima ITS Tablet Tesla19

Nov koncept obrazovanja koji se primenjuje na ITS-u podrazumeva da se u nastavi koristi savremena oprema, projektori, interaktivne table, tablet i laptop računari povezani sa wireless mrežom. Ovaj način obrazovanja  studenta čini aktivnim i uključuje ga u rad i diskusiju na predavanjima. Primenom interaktivne i problemski orijentisane nastave, proces prenošenja i sticanja znanja pokazao se kao mnogo napredniji i efikasniji od tradicionalnog učenja.

Dodela sudetima ITS Tablet Tesla37

- Škola smo koja se trudi da prati šta se dešava u sferi informacionih tehnologija i da prema tome menjamo i naše studijske programe. Sadržaje treba menjati i osavremeniti u skladu sa onim što privreda traži - dodao je direktor ITS-am Bojan Ristić.

Svake godine ITS upisuje sve veći broj devojaka, što pokazuje da IT više nije rezervisan samo za muškarce, već da sve veći broj pripadnica nežnijeg pola prepoznaje perspektivnu i lepu budućnost koju pruža ova oblast.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA