OČI NA LEĐIMA: Špijunirajte kamerom sve ljude oko sebe!

Više ne morate da se osvrćete kada čujete korake iza sebe, dok noću mračnom ulicom pokušavate da prekratite put kući: ovaj uređaj sa kamerom na kragni i displejom na rukavu to radi umesto vas

  • 0

Koliko puta ste se, posebno ako ste lepšeg pola, dok se vraćate kući nekom sporednom mračnom ulicom kojom ste krenuli kako biste prekratili put i što pre pali u krevet, osvrnuli da pogledate da li vas neko prati jer čujete čudne korake iza sebe? Ako je odgovor mnogo (jer opreznosti nikada dosta u današnje vreme), onda je ovo gedžet koji će vas svakako zanimati.

"HardWear" je koncept jakne sa kamerom na kragni koja emituje ono što se dešava iza vas na malom 2,5-inčnom displeju, koji se nalazi na vašem rukavu. Unutrašnji džepovi sadrže u sebi bateriju, kao i dugmiće za paljenje i regulaciju slike.

Ceo projekat "očiju na leđima" je zapravo zamišljen kao proteza, odnosno pomeranje morfologije čovekovog tela iza njegovih mogućnosti, ali i više od toga: ovaj projekat ujedno i flertuje sa onom tankom linijom koja se nalazi između privatnog i javnog.

Više o ovom projektu možete saznati na ovoj adresi.

(Telegraf.rs / Foto: CoudaMyDesign)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA