Ako imate ovu aplikaciju na telefonu, odmah je OBRIŠITE. Ona vam je ukrala podatke za Instagram! (FOTO)

Ovo je samo još jedan primer da na marketima postoje aplikacije koje su zlonamerne iako su prošle provere od strane Apple-a i Google-a

  • 1

Aplikacija "Who Viewed Your Profile -- InstaAgent" je na iTunes-u i GooglePlay-u za kratko vreme postala popularna i našla se u samom vrhu, a ona je tajno prikupljala korisnička imena i lozinke korisnika Instagrama.

HIT U NAJAVI: Instagram predstavio novu aplikaciju za kojom će POLUDETI ceo SVET!

Navodna funkcija ove aplikacije je bila da nadgleda ko je sve posetio vaš Instagram profil, a zapravo je tajno prikupljala poverljive podatke.

Ovo je samo još jedan primer da na marketima postoje aplikacije koje su zlonamerne, iako su prošle provere od strane Apple-a i Google-a.

"Who Viewed Your Profile -- InstaAgent" je slala nezaštićene podatke na udaljeni server instagram,zunemedia.com koji uopšte nije povezan sa Instagramom.

Ova aplikacija je takođe mogla da objavljuje fotografije na vaš Instagram profil bez dozvole, a preuzeta je skoro pola miliona puta. Sporna aplikacija je odmah sklonjena sa marketa čim je otkriveno da je reč o prevari.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    11. novembar 2015 | 11:46

    Mora da se App isključi takođe. .. instagram Web na računaru otvorite i u podešavanjima isključite ....nista teško al obavezno isključiti ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA