PROMOS: Uticaj IT sektora na privredu i zapošljavanje mladih u Srbiji

Učesnici debate koja je održana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu pričali su o svojim iskustvima stečenim tokom studija ili rada, kao i o položaju samog IT sektora u Srbiji

  • 0

Organizacija za promociju potencijala Srbije u saradnji sa Grupom za SPEKOF organizovala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu panel diskusiju na temu „ Uticaj IT sektora na privredu i zapošljavanje mladih u Srbiji“.

ŽELITE DA BUDETE USPEŠAN PROGRAMER? Evo na šta morate da obratite pažnju!

Vladan Konstantinović, direktor sektora za poslovna softverska rešenja u Pstech-u, diskutovao je na ovu temu zajedno sa Milanom Novakovićem, vođom tima u Microsoft razvojnom centru, dok je moderator ove manifestacije bio Mladen Stamenković, asistent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, koji je ovoj diskusiji dao interaktivno obeležje.

Učesnici debate su pričali o svojim iskustvima stečenim tokom studija ili rada, o položaju samog IT sektora u Srbiji, o mogućnostima zapošljavanja u ovom sektoru kao i o kvalifikacijama domaćih radnika u odnosu na strane.

Foto: Promo Foto: Promo

Predstavljen je i sam domen i način rada ove dve kompanije, kao i kvalifikacije koje bi jedan kandidat za radno mesto trebalo da poseduje da bi bio zaposlen u nekoj od njih.

Sem toga, Konstantinović je posavetovao publiku, sastavljenu pretežno od studenata Ekonomskog fakulteta da teže ka „real world experience-u“ ističući da dokle god učimo, mi zapravo radimo na sebi. Upravo je interaktivni karakter ove diskusije, omogućio publici da saznaju odgovore na pojedina pitanja kao i o različitim mogućnostima zaposlenja mladih u Srbiji u IT sektoru.

Foto: Promo Foto: Promo

Završetak debate pružio je učesnicima mogućnost za dalje razgovore, za uspostavljanje novih kontakata, kao i za odgovore na sva pitanja studenata, koja nisu stigli da pitaju, zbog ograničenog vremena trajanja panela.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA