ROĐENI SU POSLE 2010. I OSVOJIĆE SVET: Stigla nam je NOVA GENERACIJA LJUDI, evo po čemu se razlikuju od nas!

- U prošlosti pojedinac nije imao gotovo nikakvu moć sam po sebi, sada svako kroz tehnologiju može da kontroliše svoj život - rekao je Mark Mekkrindl za Biznis Insajder

  • 6

Futurista, demograf i govornik TEdx-a Mark Mekkrindl vodi kampanju koja ima za cilj da sve bebe rođene nakon 2010. godine nazove "Generacijom Alfa".

TABLET NA ZGLOBU: Ovaj izum ćemo uskoro koristiti umesto telefona (FOTO) (VIDEO)

Njihovo glavno obeležje jeste to što će odrastati uz tablete i neće moći da zamisle svoj život bez pametnih telefona. On smatra da će to biti najprilagođenija generacija za život na planeti ikada.

- U prošlosti pojedinac nije imao gotovo nikakvu moć sam po sebi, sada svako kroz tehnologiju može da kontroliše svoj život -  rekao je Mark za Biznis Insajder.

Na generaciju rođenu posle 2010. godine uticaće i demografske promene naročito ona, poput najava da bi Indija do 2028. godine mogla prestići Kinu po najvećem broju stanovnika.

- Indija i Kina postaće centar gravitacije, pogotovo nakon što je Kina nedavno nakon 35 godina ukinula strogu politiku "jednog deteta po porodici" - rekao je Mekkrindl.

On dodaje i to da deca budućnosti neće novu tehnologiju smatrati "alatom" koji im je "dodat" u svakodnevan život već da će je spontano integrisati u svoj život, kao njegov sastavni deo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    6. decembar 2015 | 21:49

    Jadne su generacije kojima ce zivot upravljati tehnologija... Sto smo vise zavisni od iste, manje smo ljudi i sve smo usamljeniji. Da li tehnologija moze da zameni osmeh, zagrljaj, ljubav... U sta se to pretvaramo !?

  • razum

    6. decembar 2015 | 21:23

    Sretan sam sto sam odrastao bez pametni gluposti.Imao sam prijatelje,uvjek sam se kao mali igrao vani,igrao nogomet,penjo se po drvecu itd.Danas zivot nije zivot,a djeca nisu djeca.Zao mi je sto ce nasa djeca odrastati u ovakvom sviketj

  • Isko

    7. decembar 2015 | 23:17

    Integrisani sa tehnologijom. U prevodu seci ce udove i menjati ih mehanickim. Imace chip pa nece morati da uce. Nece se razmnozavati seksulnim putem. Nece imati ni majku ni oca ni rodjake vec ce biti vlasnistvo drzave odnosno zemaljske vlade. Posto su osecanja nepotrebna nece znati za ljubav,prijateljstvo, tugu. Nikom nece pomagati jer je to nepotrebno. Nece im trebati ni priroda jer ce se hraniti sintetickom hranom. Na kraju ce ih zameniti masine jer ce one biti mnogo efikasnije. Kako mi je drago sto cu otici pre nego se sve to desi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA