SUDAR KRALJEVA: Tri najbolja smartfona u Telegrafovom ringu! (FOTO / VIDEO)

Na sinoć održanoj konferenciji, južnokorejski tehnološki gigant je predstavnio svoju novu perjanicu - novi smartfon u Galaksi S seriji, najpopularnijoj Android liniji telefona. Otkrijte kakav je u odnosu na najbližu konkurenciju: Ajfon 4S i HTC One X

  • 5

Juče je u Londonu predstavljena nova perjanica Androida, smartfon Samsung Galaksi S III. Ono što sada sve zanima je kakav je ovaj novi pametni telefon u odnosu na najbližu konkurenciju, Eplov Ajfon 4S i HTC-ov One X (reklamu za novi Galaksi možete pogledati ovde)

Galaksi S III vs Ajfon 4S

Pošto je još uvek prerano govoriti o moći Galaksijevog procesora (ima onih koji već sad kažu da je najmoćniji ikada testirani na smartfonu) pređimo na svojstva koja život znače. I jedan i drugi uređaj poseduju potpuno integrisane glasovne kontrole, to jest ličnog asistenta kome možete zadavati komande za pisanje poruka. Ajfon ima Siri, Samsung ima "S Voice": još uvek je rano govoriti kakav je S" Voice", i da li je funkcionalniji od Sirija.

Dok Eplov iOS 5 ima potpuno izmenjene notifikacije, pa tako kada želite da vidite svoje poslednje aktivnosti vidite ne samo pozive i poruke, već takođe i aktivnosti sa aplikacijama, Samsung ide u pomalo drugom smeru. Pored nekih unapređenja notifikacija na Androidu, njegov "Smart Alert" posebno obećava: kada imate propušten poziv, sledeći put kada uzmete telefon u ruke on će zavibrirati i zasvetleti.

Pustite film na televizoru preko Galaksija S III

"iCloud" povezuje sve vaše Eplove uređaje, pa tako ako skinete nešto što sa "iTunes-a" na svoj telefon, to će se takođe pojaviti u vašoj biblioteci na računaru. I premda Samsung nije izbacio "S-Cloud" o kome se pričalo, Gugl na svojoj Android platformi radi isti posao sa "G-Drive-om". Pored toga, pomoću "AllShare Cast-a" možete da uparite telefon sa svojim televizorom, laptopom ili tabletom putem vajerlesa i da se na njima pušta ono što vi puštate na svom telefonu. Da biste isto izveli sa Ajfonom, potreban vam je Epl TV.

Galaksi S III poseduje "S Beam" koji omogućava korisnicima ovih uređaja da međusobno razmenjuju fotke, klipove, fajlove, albume, putem vajerlesa, dok dva Ajfon 4S korisnika mogu putem "iMessage-a" da šalju jedni drugima besplatne tekstualne poruke.

Dok kamera novog Galaksija poseduje "Burst Shot / Best Photo" opciju kojom može da se uhvati 20 fotografija za redom, a onda sam telefon izabere onu najbolju (to možete da isključite, ako želite), Ajfon ima "HDR" koji hvata tri fotografije za redom sa različitim svetlošću, koje se onda sklapaju u jednu fotografiju čime bi trebalo da se dobije kvalitetnija od uobičajene. Eplov "iSight" koji detektuje lice ima svoj pandan na S III u vidu "Face Zoom-a", koji vam omogućava da obeležite nešto konkretno i da onda samo to zumirate.

Ajfon 4S ima "duboku" integraciju sa Tviterom, pa tako možete da uslikate nešto i da vam to odmah izađe na tajmlajn - bez napuštanja foto-aparata. Sa druge strane, SIII ima "Social Tag" koji linkuje sllike vaših prijatelja u vašoj fotogaleriji sa njihovim Fejsbuk i Gugl Plus nalogom.

Ko je pobednik?

Na papiru, Galaksi S III definitivno ima bolje specifikacije, ali još je rano za konačnu ocenu, pošto tek treba da se vidi kakav će biti Ajfon 5 koji izlazi u oktobru. Nemojmo potcenjivati kreativnu (i estetsku) moć Epla.

GALAKSI S III vs HTC ONE X

Ovo je daleko zanimljivija bitka od ove koju smo upravo opisali (upućujemo izvinjenje ljubiteljima Eplovih proizvoda, ali Ajfon ne može da se meri sa novijim smartfonima na Guglovoj platformi).

One X ima bolji displej: možda je u pitanju viša pikselizacija zbog nešto manjeg ekrana (4,7 inča naspram 4,8 inča koliko poseduje SIII), ili je to možda zbog Super LCD2 naspram Super AMOLED HD-a na Galaksiju.

Čini se da će baterija na SIII biti bolja, zbog značajno većeg kapaciteta (2100 mAh naspram 1800 koliko ima One X), a Samsungova perjanica ima i "ubicu" aplikaciju za kameru i "S Voice". Na novom Galaksiju uopšte nemate osećaj da koristite Ajs Krim Sendvič Android, kao što je to slučaj sa One X-om.

Što se tiče "osećaja u ruci", tvrdi novinar AndroidCentrale Fil Nikinson, Galaksi pobeđuje. Zaobljeniji je od One X-a i za punih 0,3 milimetra tranji. Teži je tri grama, ali je lepo izbalansiran i ne deluje tako.

Sve u svemu, ovo će biti tesna pobeda, čija god bude. Sami korisnici će verovatno imati svoje favorite, pa ne bismo da donosimo preuranjene zaključke. Vreme će sve pokazati.

Pogledajte video AndroidCentrale:

http://youtu.be/XmYpVngaNpo

(Izvor / Foto: Gizmodo.com, AndroidCentral)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cash

    5. maj 2012 | 00:16

    Poređenje je OK. Model se poredi sa aktuelnim, postojećim, a šta će, kad' će i dal' će biti sigurno je - kad' se prezentuje.

  • Luka

    4. maj 2012 | 23:28

    Kako mozete da poredite 4S sa S III ? Apple tek treba da izbaci sledecu generaciju u oktobru tako da ce se sa njim porediti.

  • dc

    11. decembar 2012 | 22:39

    Upitao bih kakvo je to poredjenje kvaliteta telefona na osnovu (osnovnih) aplikacija koje dolaze uz telefon? Kao prvo, aplikacije mogu da se menjaju i mogucnosti prosiruju, a kod telefona baziranih na androidu je moguce menjanje svega sto nije hardver jer postoje custom romovi za te telefone koji su najcesce bolje optimizovani nego fabricki. Umesto poredjenja aplikacija relevatnije bi bilo porediti druge stvari, kao sto je na primer kvalitet kamere, kvalitet snimka, jacina 3G i Wifi signala, kvalitet kucista, ekrana i toucha, cpu, gpu, itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA