TABLETI RUŠE LAPTOPOVE: Za pet godina biće ih prodato 424,9 miliona!

Jedan od razloga ovakvog predviđanja je činjenica da su drugi proizvođači uglavnom kopirali Eplov Ajped, koji je u suštini stvorio celo tržište: ali kako ono bude sazrevalo, kompanije će stvarati originalne proizvode dajući potrošačima veći izbor - i tako povećati potražnju

  • 0

Rezultati najnovijih istraživanja "NPD DisplaySearch-a" predviđaju ogroman rast broja korisnika tableta u narednih nekoliko godina, što će na koncu dovesti do preotimanja primata na tržištu od PC-ja.

Istraživanje pokazuje da će broj prodatih tableta porasti od 81,6 miliona jedinica prošle godine do 184,2 miliona u 2013 - značajno više od prvobitnih procena.

Do 2017. godine, NPD očekuje da će brojka biti neverovatnih 424,9 miliona komada - pretičući broj prodatih PC-ja: drugu godinu za redom.

Ključni elementi tako eksplozivnog rasta su ubrzani razvoj svojstava i snage tablet računara, kao i povećano ulaganje u ove uređaje zbog pada zainteresovanosti za druge.

- Do sada je na ovom relativno mladom tržištu vladao Epl, i postojala je tendencija pojavljivanja uređaja koji su konfigurisani slično njihovom Ajpedu. Međutim, kako tržište bude sazrevalo i konkurencija u Eplu bude uviđala koje su želje potrošača, sve više će tražiti načine da otkrije "nešto novo", što će dovesti do promene pejzaža, dajući konzumentima više izbora, što će povećati potražnju za više uređaja - kaže Ričard Šim, iz NPD-a.

U narednih pet godina, NPD vidi na ovom tržištu dominaciju Eplovog iOS-a i Guglovog Androida, kao i mali upliv Majkrosoftovog Vindouz 8 i Vindouz RT.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA