KORISTITE WINDOWS 7? Odmah to promenite, jer vam je ozbiljno ugrožena bezbednost

U razgovoru za Forbs, šef Microsoftovog marketinga Kris Kaposela objasnio je da svako ko koristi Windows 7 to čini na sopstvenu odgovornost

  • 14
Windows 7 Foto: Wikipedia/Microsoft/Codename Lisa

Iako je star više od šest godina, Windows 7 se i dalje nalazi na 55 odsto svih računara u svetu, a prema poslednjim informacijama, ovaj operativni sistem u sebi ima jednu skrivenu i opasnu manu u bezbednosti.

Ovi trikovi će vam značajno olakšati korišćenje Windowsa 7!

U razgovoru za Forbs, šef Microsoftovog marketinga Kris Kaposela objasnio je da svako ko koristi Windows 7 to čini na sopstvenu odgovornost i otkrio je da je Microsoft zabrinut za budućnost ovog operativnog sistema i njegovu kompatibilnost sa novijim hardverskim rešenjima.

- Brinemo se kada ljudi koriste operativni sistem star 10 godina, jer postoji mogućnost da sledeći štampač koji spoje na računar neće raditi zato što jednostavno nije kompatibilan. Slično je i sa novijim igricama poput Fallouta 4 koji jednostavno ne radi na starijim računarima. Zbog toga vršimo pritisak na proizvođače softvera da prave nove programe kompatibilne sa Windowsima 10 - kaže Kaposela, dodajući da to starije računare čini nepogodnima za nove programe, a osim toga, na njima postoji velika opasnost od virusa.

Neki stručnjaci misle da je Kaposela ove izjave dao kako bi što više korisnika preuzelo novu verziju Windowsa, piše Forbs.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    5. januar 2016 | 11:13

    Naravno da se brinete kada neko koristi stari Windows,nije odavno kupio nov! Lako cete napraviti u update buvu da ne radi da bi se cesce punio budjelar! Pametniji ne dozvoljavaju update nikad,to je kao da vam neko viri u novcanik,privatnost...

  • NS

    5. januar 2016 | 13:47

    Znači da je i W10 isto tako nesiguran, samo treba da prođe par godina pa da nam to saopšte. Zašto onda uopšte prelaziti? Nije li prava poruka ustvari, napustite windows i izaberite nešto stvarno stabilno?

  • Fabolous

    6. januar 2016 | 13:53

    A bezbednost na FB. Po meni on je najveca rupa pa ga opet svi koriste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA