Ovo su najzanimljiviji uređaji koji su predstavljeni na najvećem sajmu tehnologije CES u Las Vegasu (FOTO) (VIDEO)

Ove godine fokus je bio na nosivim gedžetima, dronovima i uređajima za virtuelnu stvarnost

  • 1

Najveći Sajam potrošačke elektronike na svetu u Las Vegasu, poznatiji kao CES, svake godine donese gomilu zanimljivih uređaja i gedžeta. Ove godine fokus je bio na nosivim gedžetima, dronovima, 3D štampačima i uređajima za virtuelnu stvarnost. U nastavku pogledajte najzanimljivije uređaje predstavljene na CES 2016.

ASUS osvojio pet nagrada za inovacije na CES 2016 sajmu!

Grillbot

Oni koji vole da prave roštilj obožavaće ovog malog robota. Grillbot će sam očistiti žice roštilje nakon pečenja. Košta 129 dolara i ima tri zamenljive metalne četkice koje mu omogućavaju čišćenje i pomeranje. On takođe ima zamenljivu bateriju, tri električna motora i LCD alarm i tajmer koji će ceo proces automatizovati, pa tako Grillbota možete naviti i otići negde, a kada se vratite roštilj će biti čist i spreman.

Međutim, Grillbot može da radi samo na površinama koje su hladnije od 200 stepeni.

Lexus hoverboard

Printskrin: Youtube/Lexus International Printskrin: Youtube/Lexus International

Poznata automobilska kompanija Lexus predstavila je posetiocima CES-a svoj lebdeći skejt (hoverboard) koji je baziran na magnetnoj levitaciji i tečnom azotu.

GoSun Stove

GoSun Grill

GoSun Stove je gril koji se napaja pomoću sunčeve svetlosti i ima jedinstven dizajn koji svetlost direktno usmerava prema cilindru koji se za 10-20 minuta može zagrejati do 550 stepeni. Hrana se kuva upravo u tom cilindru koji upija 80 odsto sunčeve svetlosti.

Nima

Foto: Facebook/6SensorLabs Foto: Facebook/6SensorLabs

Ovaj gedžet će koštati 249 dolara, a on za manje od dva minuta može da testira hranu na gluten. Za njega je zaslužna kompanija 6 Sensor Labs.

Daqri pametna kaciga

Ova kaciga je industrijski uređaj koji prikazuje bitne informacije ispred očiju osobe koja je nosi. Daqri služi i kao zaštita, pa je idealno rešenje za sve radnike koji upravljaju raznim teškim mašinerijama.

Parrot

Ovaj dron je težak svega 700 grama i može  da leti 45 minuta brzinom od 80 kilometara na sat. Opremljen je Full HD kamerom od 14 megapiksela.

Varia Vision

Kompanija Garmin predstavila je svoj gedžet Varia Vision koji se može nakačiti na bilo koje naočare. Ovaj uređaj će prikazivati brojne informacije, a može upozoriti korisnike na saobraćaj, ali i služiti kao navigacija. Koštaće 400 dolara.

Tango Phone

Kineska kompanija Lenovo objavila je da će oni prvi napraviti Tango telefon u saradnji sa Google-om. Ovaj telefon će moći da skenira prostor oko sebe, a za sada nema previše informacija, jedino je poznato da će on koštati manje od 500 dolara i da će se pojaviti ovog leta.

 EHang 184 dron sa prevoz ljudi

Printskrin: Youtube/Re/code Printskrin: Youtube/Re/code

Kompanija EHang iz Kine napravila je drona koji je sposoban da prevozi putnike. 

Dron može da ponese 100 kilograma tereta i da leti 23 minuta, dok mu je za punjenje potrebno dva sata.

U kabinu može da stane jedna osoba sa malim rancem, a ima i klima uređaj kao i svetlo za čitanje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: techcrunch.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nindza

    12. januar 2016 | 20:29

    EXSTRA STVARCICE!! I SVE OVO DA SE PROIZVODI U SRBIJI!! ŽIVELA SRBIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA