NISTE NI ZNALI DA POSTOJE: Ovih 5 opcija na Instagramu počnite da koristite odmah

Uz pregršt novih funkcija, samo su unapređeni načini na koje možete da sredite svoj selfi ili pejzaž koji ste slikali. Zato smo odlučili da vam predstavimo nekoliko opcija u ovoj aplikaciji za koje možda niste znali

  • 1

Aplikacija koju gotovo svako od nas ima u svom telefonu, bilo da je koristi svakodnevno ili je uključuje samo ponekad da baci pogled šta ima novo, jeste Instagram. Stvorila su ga „u garaži” dvojica studenata koji su poželeli da naprave nešto jednostavno i zanimljivo. Preko noći je postao popularan i dostigao svetsku slavu.

Ako bi postojala skala kojom bi se merio uspeh i vrednost ove aplikacije, bilo bi dovoljno reći da je ova sitna aplikacija u jednom od svojih ranijih stadijuma prodata jednom od najvećih digitalnih magnata – Facebooku, i to ni manje ni više nego za milijardu dolara. To je pouzdani dokaz toga da je sve moguće, ako imate dobru ideju i spremni ste da uložite malo više truda i rada kako biste je realizovali.

Od tog trenutka Instagram je počeo rapidno da se razvija, pa je, za razliku od prvobitne aplikacije, sa nekolicinom filtera i ukupno dve opcije, danas došao do prilično funkcionalnog softvera za obradu fotografije i manipulaciju vizualima. Uz pregršt novih funkcija, samo su unapređeni načini na koje možete da sredite svoj selfi ili pejzaž koji ste slikali. Zato smo odlučili da vam predstavimo nekoliko opcija u ovoj aplikaciji za koje možda niste znali, a čak i ako jeste, verovatno ih ne koristite.

Filtrirajte filtere

Kada je prvi put pokrenut, Instagram je imao tek nekoliko filtera da ljudi steknu utisak kako bi njihova fotografija izgledala u nekoj drugoj boji, s kontrastom ili bez senki. Danas imate na raspolaganju više od 40 filtera koje možete primeniti na svoju sliku. Prirodno je da vam se neki sviđaju više od drugih, pa ćete ih samim tim češće koristiti.

Ako je tako, onda se potrudite da ih organizujete tako da vam uvek pri ruci budu oni koje najviše volite. To ćete učiniti jednostavno: prelistajte filtere do kraja i pronađite ikonicu manage, otvorite taj meni i izaberite omiljene kategorije. Takođe ih možete rasporediti prevlačenjem gore ili dole, kako biste ih što bolje organizovali i poboljšali svoje iskustvo.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Nacentrirajte fotografiju

Reč je o opciji koja postoji od samog početka, međutim, mnogi je ne koriste često. Sigurno ste se našli u situaciji da nekoliko puta pokušavate da slikate nešto, međutim perspektiva vam se menja, fokus se pomera i fotografija na kraju jednostavno nije centrirana. Uz pomoć ove opcije, možete ispraviti svaku fotografiju, rotirati je, pomeriti je levo ili desno ili neki od uglova malo bolje pozicionirati. Ukoliko volite perfektnu simetriju i oštre ivice, ova opcija će pouzdano zadovoljiti vaše afinitete.

Koristite „pomoćne” aplikacije na Instagramu

Ako želite da napravite ubrzani video određenog događaja, kratak video koji će se ponavljati u nedogled ili jednostavno kolaž svojih fotografija, možete koristiti neku od pomoćnih aplikacija na Instagramu, koje stižu iz iste „radionice”, samo imaju različite namene. Za ubrzane video-forme slobodno se pouzdajte u Hyperlapse, kolaže možete praviti uz pomoć Layouta, a ponavljajući video-klip kroz aplikaciju Boomerang. Važno je da nakon što napravite bilo koji od ovih formata, on ima mogućnost da se ponovo provuče kroz Instagram i tu dobije određeni oblik, a zatim se dalje deli po ostalim društvenim mrežama poput Fejsbuka i Tvitera.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Izaberite dobru naslovnu fotografiju za svoj video

Ukoliko želite da podelite video sa prijateljima, oni će uvek, pre nego što se materijal pusti, prvo videti sliku izvučenu iz snimka. Dobra stvar jeste činjenica da je možete sami izabrati. Klikom na ikonicu u obliku kvadrata koja će vam se prikazati u meniju za podešavanje postova pre nego što ih objavite, moći ćete da prelistate sve kadrove i da se opredelite za najbolji kadar, koji će se svuda prikazivati kao naslovna fotka vašeg posta. Ako napravite dobar izbor, mnogo su veće šanse da će neko otvoriti i pogledati to što ste snimili i što želite da podelite.

Pregledajte postove koje ste lajkovali

Čim stavite srce, odnosno lajkujete neki post, fotku ili video koje je neko od vaših prijatelja postavio na svoj profil, to se beleži i čuva u posebnom delu vašeg naloga, kom možete pristupiti u svakom trenutku. Ne samo da imate statistiku različitih sadržaja koje ste gledali, već sve što vam se sviđa možete ponovo otvoriti, pokazati nekome ili komentarisati ukoliko želite. To ćete učiniti tako što ćete otvoriti podešavanja na svom nalogu, kliknuti na „Account”, a zatim „Posts You’ve Liked”. Uvek ćete se rado prisetiti onoga što vam se već svidelo.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Instagram je aplikacija koja nam dokazuje kako gotovo sve što zamislimo možemo ostvariti. Klasična „filmska” priča koja je dobila svoj epilog u realnosti. Ostvarenje snova. Isto tako i sami možete realizovati svoje zamisli. Potrebno vam je nešto znanja iz programiranja mobilnih aplikacija, koje ćete steći na studijskom programu za razvoj mobilnih aplikacija, nakon čega možete da počnete da radite na svemu što je do skoro bila samo ideja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    31. januar 2016 | 07:42

    Da li ima APP koji trazi naj bolje restorane gde se jede narodna hrana? Instagram i faceboock me ne zanimaju. To je isto kao rad. Zabava za sirotinju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA