• 0

Poslušajte citate jedinog čoveka koji je uspeo da izgradi dve kompanije sa liste Fortune 500 i uspećete u poslu

Očigledno je da nisu svi milioneri „truli kapitalisti”. Ima i onih koji vide širu sliku. Ilaj Brod je pravi primer uspešnog čoveka koji želi da pomogne drugima da uspeju

  • 0
Foto: Wikimedia/Viva Vivanista

Foto: Wikimedia/Viva Vivanista

Ilaj Brod je manje poznat široj javnosti, ali kada čujete da je u pitanju jedini čovek koji je uspeo da sam stvori više od jedne kompanije koja se našla na listi Fortune 500, jasno je s kakvim preduzetnikom imate posla. Pored činjenice da je među najbogatijim Amerikancima, Ilaj je poznat po impresivnoj kolekciji umetnina, kao i po svom filantropskom radu preko Fondacije Brod.

Predstavljamo vam njegove misli o uspehu, važnosti usavršavanja i o potrebi da se unapredi obrazovanje.

„Ja nisam strpljiva osoba. Moji prijatelji i kolege bi se s tim mišljenjem saglasili. Ali, iskreno, svi bi trebalo da budemo nestrpljivi zbog lošeg stanja u kojem su javne škole danas.”

Ne mogu da zamislim veći doprinos budućnosti naše zemlje od dugoročne obaveze unapređenja javnih škola u urbanoj sredini.”

„U vremenu kada su svi prodavali kuće sa podrumima, a bez garaže, mi smo prodavali kuće bez podruma sa garažama. Ovo nam je omogućilo da stvorimo atraktivniji proizvod po nižoj ceni. Drugim rečima, osećali smo se kao da mušterijama dajemo veću vrednost.”

Naučio sam da prigrlim rizik, dokle god je dobro promišljen i dokle god se, i u najgorem scenariju, dočekujem na noge.”

„Nema zamene za znanje. Do današnjeg dana čitam tri dnevna lista dnevno. Nemoguće je čitati, a da ne budete izloženi idejama. A ideje… više nego novac… jesu jedina valuta za uspeh.”

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Javno obrazovanje je ključ pitanja ljudskih prava u 21. veku. Ekonomija naše nacije bazirana na znanju zahteva da mladim ljudima, bez obzira na njihovo iskustvo i obrazovanje, pružimo sve što je neophodno da postanu obrazovani radnici. Ako to ne uradimo, rizikujemo da napravimo još veći jaz između srednje klase i siromašnih.”

„Novac je za mene sredstvo da se čini dobro. Došao sam do tačke u životu kada sam iskusio ogroman uspeh u biznisu i pružio svojoj porodici sve što su ikada mogli da požele. Moja žena i ja smo rešili da iskoristimo naše bogatstvo da napravimo neke pomake u svetu. Pokrenuli smo Fondaciju Brod da bismo uradili četiri stvari: unapredili obrazovanje urbane javnosti, da bismo podržali inovativna naučna i medicinska istraživanja, podstakli ljubav prema umetnosti kod svetske publike i podržali građanske inicijative u Los Anđelesu.”

Iako sam ponosan na mnoga postignuća, postoji realna cena za neracionalnost. Dugi radni dani, malo vremena s porodicom, nemogućnost čoveka da, kako se to kaže, stane da pomiriše ruže.”

Očigledno je da nisu svi milioneri „truli kapitalisti”. Ima i onih koji vide širu sliku. Ilaj Brod je pravi primer uspešnog čoveka koji želi da pomogne drugima da uspeju. Ako želite da postanete preduzetnik, preuzmite njegov sistem vrednosti i učite iz ovih citata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok