VIŠE VAM NIKAD NEĆE ZUJATI U UŠIMA: Hrvati napravili REVOLUCIONARNU aplikaciju (VIDEO)

Tinittus OFF aplikaciju razvila je hrvatska kompanija Core Interface. Hrvatski naučnici, lekari i inženjeri su poslednje tri godine radili na ovom projektu

  • 2

Hrvatska kompanija Core Interface razvila je naprednu aplikaciju TinnitusOFF, koja uklanja zujanje u ušima (tinitus) uz pomoć "Music-notch" terapije.

OBOŽAVAĆETE JE: Ovo je aplikacija za NAJLUĐE selfije!

Veliki broj ljudi u nekom periodu života susreo se s prolaznim tinitusom, dok tri do pet odsto populacije pati od trajnog neprekidnog tinitusa što uključuje starije osobe, ljude iz muzičke industrije, ratne veterane i uopšte ljude strukovnih zanimanja izloženih prekomernoj buci i stresu.

Terapijski deo aplikacije koristi takozvani "tailor made notched music therapy" što podrazumeva slušanje muzike sa prigušenim delom zvukovnog spektra. Na taj način mozak počinje da zanemaruje tu frekvenciju i zvuk tinitusa se s vremenom smanjuje.

- U svakodnevnom radu s pacijentima uvideli smo da simptom tinitusa nije redak, a znatno narušava kvalitet života. Cilj nam je bio da istražimo da li postoji način na koji možemo pomoći u rešavanju ovog problema - naveo je Natko Bek, doktor i jedan od osnivača kompanije Core Interface, dodajući da veseli činjenica što se terapija sastoji od slušanja omiljene muzike, dok se istovremeno smanjuje iritantan simptom tinitusa i njegovih posledica.

Printskrin: Youtube/Core Interface Printskrin: Youtube/Core Interface

Preporuka je koristiti aplikaciju minimalno sat vremena dnevno, a najbolji rezultati zabeleženi su nakon 90 minuta svakodnevnog slušanja s kvalitetnim slušalicama, u tihom okruženju.

Rezultati se osete nakon tri do šest meseci svakodnevnog korišćenja, a napredak je moguće pratiti u statističkom delu aplikacije.

TinnitusOFF aplikacija dostupna je za PC, iOS i Android, a besplatna je za prvih 1.500 korisnika koji se prijave na web stranici tinnitus-off.com.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. februar 2016 | 02:50

    Super

  • igor

    21. februar 2016 | 16:35

    Ne razumzm najbolje. Na aplikaciji se podesi frekvencija koja izaziva zujanje, pa mozak zanemaruje tu istu frekvenciju u muzici, ili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA