Zaboravite na PIN kodove, uskoro ćemo plaćati SELFIJIMA

S obzirom na to da je broj prevara sa kreditnim karticama sve veći, banke traže nove načine kako bi osigurale korisnike, a ovaj je jedan od najnovijih

  • 6

Kompanija MasterCard potvrdila je da će ove nedelje objaviti "selfie pay", funkciju koja će korisnicima omogućiti autorizovanje transakcija pomoću slike njihovog lica ili otiska prsta.

Na ovaj način će se potvrđivati identitet korisnika prilikom mobilnih online transakcija.

U početku će nova opcija biti dostupna samo u većim bankama u Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji, a u narednim mesecima proširiće se i na druge države.

"Selfie Pay" će zahtevati odvojenu aplikaciju koja će skenirati biometrijske podatke sa slike ili otiska svaki put kada korisnik želi da kupi nešto putem interneta.

Kako bi ovaj način plaćanja bio siguran za korišćenje, od korisnika će biti zahtevano da trepnu svaki put prilikom autorizacije, kako sistem ne bi mogla da zavara prethodno napravljena fotografija.

S obzirom na to da je broj prevara sa kreditnim karticama sve veći, banke traže nove načine kako bi osigurale korisnike pored već postojećih PIN kodova koji umeju da budu prilično loša zaštita.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    26. februar 2016 | 11:27

    Polako ali sigurno nacizam kroz tehnologiju zamenjuje zutu traku oko ruke. Za 10 godina svi cemo biti cipovani ko kucici da bi nas lakse kontrolisali i ubijali ko muve. Ostavljacemo svoj DNK kao krvnu grupu da vide kojoj bolesti smo podlozni da nas lakse pociste sa planete. Necete to necete ni pare uzimati, jer ce nase slike imati u bazi. Znace u svakom trenutku sta radite i gde ste.

  • Nina

    26. februar 2016 | 12:16

    bice brutalnih prevara

  • Srbin

    26. februar 2016 | 11:34

    Veliki brat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA