Novi iPhone i iPad stižu 21. marta

Kompanija Apple bi 21. marta mogla da predstavi novi 4-inčni iPhone SE, kao i manji iPad Pro

  • 2

Prema najnovijim informacijama koje su se pojavile na internetu, kompanija Apple bi 21. marta trebalo da predstavi novi iPhone od četiri inča koji će najverovatnije nositi oznaku SE, kao i novu generaciju 9,7-inčnog iPad-a.

 

Svi znate za iPhone, iPad, iMac, ali da li znate šta ZAISTA označava slovo "i"?

 

Div iz Kupertina nije davao nikakve zvanične potvrde o datumu predstavljanja novih uređaja.

 

Dizajn novog iPhone-a SE će ostati veran modelu iz starije generacije, odnosno 5S uređaju. Ekran bi mogao da bude blago zaobljen na ivicama, a njega će najverovatnije pokretati A9 i M9 čipovi uz Touch ID senzor. Spekuliše se da će imati i podjednako dobru kameru, a jedna od bitnijih razlika je navodno u podršci za 3D Touch, koja će izostati na 4-inčnom modelu.

 

 

Apple je prošle godine predstavio veliki iPad Pro, ali to nije imalo preteranog uticaja na nastavljeni pad prodaje tableta ove kompanije. Neki analitičari smatraju da bi stvari mogle biti bolje da su prošle godine predstavili naslednika modela iPad Air 2. "Trojka" se početkom ove godine pojavila u glasinama, ali se čini da će Apple ipad odustati od naziva "Air".

 

Tako će u martu biti predstavljen 9,7-inčni iPad koji će doneti mnogo detalja poznatih sa iPad Pro uređaja. Konkretno se misli na zvučnike, ali i konektore za dodatke kao što je tastatura. Nekolicina Apple "gurua" već je rekla kako je vrlo verovatno da će novi iPad biti nazvan poput velikog - uz dodatak Pro u imenu, pa bi brend "Air" mogao da se polako i sigurno ugasi tokom godine.

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mensur

    2. mart 2016 | 10:08

    Realno, neka smanje cene svojih uredjaja i sve ce se bolje prodavati. Narod u citavom svetu nema toliko para da svake godine izdvaja za telefon, dok Apple sa novim modelom telefona, u stari model salju bagove, da bi korisnike naterali da kupuju nove modele. Isto je i sa Samsungom, ali je on mnogo povoljniji.

  • Velislav

    1. mart 2016 | 13:04

    Jeeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA