OVA PROMENA ĆE UNIŠTITI INSTAGRAM: Čuvena društvena mreža više NIKADA neće biti ista

Instagram trenutno ima 400 miliona korisnika, od čega je 75 odsto van Amerike, a ova društvena mreža je sada odlučila da promeni način na koji se prikazuju fotografije

  • 2

Popularni Instagram trenutno testira drugačiji način prikazivanja fotografija koji bi mogao da u potpunosti promeni funkcionisanje ove društvene mreže. Naime, uskoro bi slike na Instagramu mogle da se prikazuju bez ikakvog reda, odnosno nevezano za vreme kada su one objavljene.

NOVA PROMENA NA INSTAGRAMU: Sada će se prikazivati tačan datum kada je slika objavljena!

Na sličan način se prikazuju postovi na Facebooku, a ono što bi korisnici mogli da uskoro vide na Instagramu biće bazirano na njihovom ličnom interesovanju koje će popularna društena mreža analizirati koristeći mašinsko učenje.

Prema rečima Kevina Sistroma, generalnog direktora Instagrama, korisnici u proseku propuštaju 70 odsto postova koje objavljuju njihovi prijatelji, pa čelnici ove kompanije žele da preostalih 30 odsto budu najbolje, najbitnije i najzanimljivije fotografije.

Instagram će koristiti već pomenuto mašinsko učenje i druge softvere kako bi "naučio" na koji način da sortira sadržaj. Tajmlajnovi postova i odnosi među korisnicima će takođe igrati bitnu ulogu u prikazivanju sadržaja.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Instagram trenutno ima 400 miliona korisnika, od čega je 75 odsto van Amerike. Za sada će nepoznat broj ljudi imati mogućnost da testira novi algoritam i način prikazivanja fotografija, a ovaj test će odrediti kada će se promena proširiti na celu društvenu mrežu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA