SVI IH PREZIRU: Ovo su NAJGORI programi SVIH VREMENA (FOTO) (VIDEO)

Ako ste koristili neki od programa koji se nalaze u nastavku teksta, sigurno će vam biti jasno zbog čega su poneli titulu najgorih softvera svih vremena

  • 1

Gotovo da ne postoji softver koji u sebi nema neku grešku, ali su ipak programi koji se nalaze u nastavku poneli titulu najlošijih. Neke od njih ste verovatno koristili, a oni su spori, puni bagova i komplikovani za korišćenje.

Isprobajte Windows iz 1993. godine i saznajte da li biste umeli da ga koristite!

Windows ME (Millennium Edition)

Printskrin: Youtube/TubeTechHelp Printskrin: Youtube/TubeTechHelp

Ako ste mislili da je Vista najgora verzija Windowsa, niste u pravu. Bilo je i gorih. Konkretno, radi se o Windows ME koji je samo lošija verzija starog Windowsa 98. Microsoft je hteo da iskoristi popularnost novog milenijuma, kada je sve imalo svoje "milenijumsko" izdanje, ali je plan neslavno propao.

Windows ME je koštao koliko i Windows 98, bio spor kao Windows 95, češće se rušio, smrzavao, a ako bi koristili "system restore", sam bi aktivirao spyware. Nakon Windowsa ME, Windows XP je dočekan s pravim oduševljenjem širokih narodnih masa.

Internet Explorer 6

Zaštita je bila nepoznat pojam, a svaki odlazak u bespuća interneta rezultirao bi raznoraznim virusima i sličnim zloćudnim programima. Možda bi se u međuvremenu nešto i popravilo da Microsoft nije odlučio da u potpunosti digne ruke od "Šestice" i ukine joj podršku 2011. godine, a da pre toga godinama nije ništa dodao ili promenio. Internet Explorer 6 je stigao u brojne kancelarije i škole širom sveta.

iTunes

Apple je savršeno prilagodio iTunes za svoj OS X, ali je u potpunosti ignorisao Windowse, koji se nalaze na oko 90 odsto računara. Bez obzira da li je reč o bahatosti ili običnom nemaru, rezultat je bio spor i komplikovan softver koji se svako malo "zamrzavao". A najgore je to da je i dan danas sve isto, tako da je spajanje bilo kog Appleovog uređaja na kompjuter s Windowsom pravo mučenje.

Final Cut Pro X

Kada je Apple ovaj program kupio 2011. godine, svi su mislili da će postojeći Final Cut Pro biti još dodatno poboljšan, ali Final Cut Pro X je duboko razočarao. Sve što je bilo dobro i popularno je nestalo, ostao je samo naziv.

Nije više bilo XML-a, EDL-a i OMF-a, kao ni mogućnosti prebacivanja projekata s prethodne verzije. Korisnici su masovno počeli da napuštaju ovaj program, pa je Apple bio prisiljen da brzo prepravi softver kako bi vratili sve što je bilo uklonjeno.

Windows Vista

Foto: Wikipedia/Microsoft/Koman90 Foto: Wikipedia/Microsoft/Koman90

Bez obzira da li je razlog izrazite nepopularnosti Viste taj što joj je prethodnik bio voljeni i revolucionarni XP, ili to što je Vista jednostavno bila loša, činjenica je da se radilo o potpuno novom operativnom sistemu koji jednostavno nije bio dovoljno stabilan.

Vista nije podržavala hardver i softver koji se tada koristio (kao ni naknadne verzije), a često ni igre koje su se igrale. Ako bi nekako i uspeli da pronađemo drivere, sve bi išlo mnogo sporije nego na starijem XP-u. Svesni brojnosti problema, u Microsoftu nisu ni pokušavali da ih poprave, već su produžili podršku za XP i skoncentrisali se na Windows 7.

Adobe Flash Player

Foto: freeimages.com/Paul Pasieczny, Adobe Foto: freeimages.com/Paul Pasieczny, Adobe

Reč je o programu koji lagano "umire" već godinama, usporava kompjuter, često se ruši i bezbednost korisnika je ugrožena, a za sve to vreme neophodno je skidati nove zakrpe.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: ictbusiness.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    21. mart 2016 | 16:09

    Windows Vista sa servisnim paketom 2 radi potpuno identicno kao Windows 7. Microsoft je ispravio nedostatke koji su bili u starijim verzijama Viste, tako da sada radi sasvim dobro, naravno ukoliko je instaliran servisni paket 2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA