HUMANOST NA DELU: Učenici ITHS-a napravili aplikacije za učenike sa posebnim potrebama (VIDEO)

Aplikacije koje su napravili učenici ITHS-a namenjena je OŠ „Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu, koju pohađaju učenici sa posebnim potrebama

  • 1

Prva u nizu humanitarnih akcija Visoke škole za informacione tehnologije ITHS ove školske godine bila je poseta OŠ „Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu. Ova poseta je bila veoma dirljiva i učenike ITHS-a nije ostavila ravnodušnim. Tada je kolektiv te škole ITHS-u i učenicima predložio jednu kreativnu saradnju – da učenici ITHS-a naprave aplikacije koje će učenici sa posebnim potrebama moći da koriste na pametnim tablama.

POLAZNICI ITHS ŠKOLE DOBILI POKLONE: Najbolji srpski tablet u rukama budućih genijalaca!

ITHS tim – nastavnici i učenici odmah su prionuli ozbiljno na posao. Profesor Nikola Dragović oduševljeno je prihvatio i zamislio kako bi to mogao da bude upravo rad učenika na praksi. Nakon nekoliko sastanaka i usklađivanja ideja kolektiva obe škole, došlo se do dobrih ideja za aplikacije koje će biti primenjive na pametnim tablama. Učenici odeljenja III-1 na čelu sa razrednim starešinom prof. Nikolom Dragovićem ozbiljno su pristupili i na bloku napravili zaista korisne i interesantne aplikacije. ITHS škola je obećanje ispunila!

U petak, 9.marta, tim koji su sačinjavali učenici III-1: Miloš Protrka, Ivana Pešić, Strahinja Krstić i Nikola Vukoičić, učenik iz I-4: Mihail Panagiotopulos sa prof. Aleksandrom Prokopijević i prof. Andrijanom Vasić, svečano je uručio napravljene aplikacije.

Najzaslužniji za pravljenje aplikacija su Strahinja Krstić i Nikola Vukoičić, dok se u aplikacijama čuju glasovi Ivane Pešić i Miloša Protrke.

Prof. Andrijana Vasić kaže da je ponosna na učenike i njihovu humanost i ističe kako joj je posebna čast bila to što su aplikacije prezentovane pred celim kolektivom OŠ „Sava Jovanović Sirogojno”. Nastavnici su bili oduševljeni aplikacijama koje su dobili. U svečanoj sali prikazane su i isprobane sve aplikacije.

ITHS škola je pokazala da ispunjava obećanja i da im nije teško da budu humani! 

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA