OTKRIVENO: Da li mobilni telefoni zaista mogu da SRUŠE AVION?

Ustaljeno je verovanje da signal mobilnih uređaja može da ometa rad električnih i telekomunikacionih sistema u avionu, ali da li on može da izazove pad aviona?

  • 1

Avio-kompanije svojim putnicima savetuju da pre poletanja aviona obavezno isključe svoje mobilne telefone, ili da barem uključe takozvani "airplane" mod koji isključuje mobilnu mrežu, ali su eksperti sada otkrili šta se zaista dešava u letelici ukoliko neko od putnika ne posluša ovaj savet.

Ustaljeno je verovanje da signal mobilnih uređaja može da ometa rad električnih i telekomunikacionih sistema u avionu, ali da li on može da izazove pad aviona?

Eksperti su utvrdili da je moderna tehnologija bezbedna i pouzdana, i da nema nikakvih dokaza da su mobilni telefoni izazvali pad bilo kog aviona.

Najverovatniji razlog zbog kojeg avio-kompanije od putnika traže da isključe mobilne telefone je taj da neprekidna zvonjava ne bi ometala pilote i posadu letelice.

Sa druge strane, jedan od pilota potvrdio je da mobilni telefoni mogu da ometaju radio signal, ali da je to prilično retko.

Ukoliko avion leti 50 puta, u proseku se dva puta desi da telefoni naprave problem sa signalom. Zbog toga su neke avio-kompanije u svoje letelice ubacile telekomunikacione bazne stanice koje su dizajnirane da se ne mešaju sa signalom koji piloti imaju sa zemljom.

(Telegraf.rs / Izvor: thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predator na grani

    13. april 2016 | 15:17

    Samo treba rusit one chemtraile sto truju narod nista drugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA