Ako vam stigne OVA PORUKA na telefon, nikako je NE OTVARAJTE i odmah je OBRIŠITE (FOTO)

U pitanju je nova verzija stare prevare kojoj je cilj da prevari korisnike iPhone-a da kliknu na link i ukucaju svoje ime, lozinku i druge lične podatke

  • 0

Korisnici iPhone-a upozoreni su da ne otvaraju poruke koje na prvi pogled izgledaju kao da dolaze od kompanije Apple u kojima ih obaveštavaju da je njihov ID istekao.

Ako ne želite da vam HAKUJU KOMPJUTER, odmah obrišite OVAJ PROGRAM!

U pitanju je nova verzija stare prevare kojoj je cilj da prevari korisnike da kliknu na link i ukucaju svoje ime, lozinku i druge lične podatke.

Što je još gore, lažna stranica na koji ih link (http://signinicloud.com) vodi identična je Apple-ovoj pravoj stranici (https://appleid.apple.com), što znači da postoji šansa da veliki broj vlasnika iPhonea bude prevaren.

Mnogi vlasnici su dobili poruku od AppleInc u kojoj stoji da je njihov Apple ID istekao i da moraju da kliknu na link ukoliko žele da ga zadrže.

Prevaranti su vrlo mudro izabrali reči koje koriste, pa se tako poruka na prvi pogled čini potpuno legitimnom.

Međutim, lažna stranica će vaše lične podatke poslati direktno hakerima koji ih mogu koristiti za počinjenje prevare ili mogu potpuno preuzeti vaš identitet.

Pogledajte kako izgleda poruka:

Printksin: AppleiCloud Printksin: AppleiCloud

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA