OVO SELO JE OŽIVELO FACEBOOK I WHATSAPP: Kada vidite kako, odmah ćete se uputiti tamo (FOTO) (VIDEO)

U ovom selu je Google ime gradske kafane, u koju gosti mogu da sednu, popiju piće i saznaju sve jedni od drugih, dok im se mesto za kolektivno gledanje televizije zove YouTube

  • 1

Ćivitakampomarano je malo selo u Italiji smešteno u provinciji Kampobaso i ima nešto više od 400 stanovnika - većinom starijeg životnog doba. Mesto je bogato tradicijom, a internet je skoro nepoznanica za sve meštane sela.

WHATSAPP UVODI JEDNU NOVINU: Procurela dokumenta koja je kompanija KRILA

Budući da je skoro kompletno izolovano od ostatka civilizacije, čak i mobilni telefoni retko kada imaju signal u ovom mestu.

Ipak, nekome je na pamet pala jedna provokativna ideja - koja je ovo selo učinila jednim od najživopisnijih na svetu.

Naime, meštani Ćivitakampomarana sada bukvalno žive u internet verziji 0.0. Kako? Facebook, Twitter, Gmail, WhatsApp, Tinder, WeTransfer i slični servisi koje regularni korisnici interneta koriste svaki dan - sada se mogu naći u ovom selu, ali na potpuno realan način.

Njihov Twitter je klupa na kojoj možete ćaskati, njihov Facebook je gradska oglasna tabla na kojoj mogu da se pročitaju sve novosti za stanovnike, Gmail im je poštansko sanduče, a WhatsApp aplikacija im je gradska telefonska govornica.

Postaje još zanimljivije. Google je ime gradske kafane, u koju gosti mogu da sednu, popiju piće i saznaju sve jedni od drugih, dok im se mesto za kolektivno gledanje televizije zove YouTube.

Kamion za odnošenje smeća se zove WeTransfer, a klupa na kraju grada, osvetljena fenjerom je Tinder - za mlađe generacije koje žele da podele neki poljubac u javnosti sa drugima.

Nama je najinteresantnije bilo da vidimo Gradsku apoteku koja je dobila ime po antivirus softveru - Avast, a lokalna prodavnica sitnih potrepština i novina se jednostavno zove RSS Feed.

Na ovaj način, nepoznati genijalac je uspeo starijim ljudima na jako jednostavan način da objasni kako funkcioniše internet danas, i demonstrirao im sve čari virtuelne stvarnosti bez koje većina ljudi danas ne bi mogla da živi i radi.

Sve ovo je zapravo deo "Cvta' Street Art" festivala koji je oživeo zidove i znamenitosti sela koje je postalo jedinstveno u svetu.

Vest se na društvenim mrežama proširila munjevito, a servisi poput BoredPanda, 9GAG i BiancocShock, kao i Reddit su ovo selo učinili verovatno najpopularnijim na svetu.

U fotogaleriji i videu nalazi se živopisni prikaz svakodnevnice u kojoj meštani ovog sela žive.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA