SUDAR TITANA: Huawei tuži Samsung zbog kršenja patenata

Tužba se odnosi na četiri patenta za mobilne uređaje i osam za mrežne tehnologije, rekao je portparol kineske kompanije Džo Keli

  • 9

Kineski tehnološki gigant Huawei saopštio je danas da je podneo tužbu protiv južnokorejskog Samsunga u SAD i Kini zbog kršenja zaštićenih patenata.

BEOGRAD IZ #P9 PERSPEKTIVE: Regionalna premijera novog Huawei pametnog telefona!

Huawei navodi da je zatražio "razumnu nadoknadu", ali nije precizirao o kom iznosu je reč.

Tužba se odnosi na četiri patenta za mobilne uređaje i osam za mrežne tehnologije, rekao je portparol kineske kompanije Džo Keli. Huawei nije zatražio od suda da obustavi prodaju Samsungovih aparata.

Kineska firma je tržišni lider u oblasti mrežne opreme koju koriste kompanije za mobilne telefone, a svoje telefone pravi od 2009. godine.

Huawei je prošle godine bio treći svetski proizvođač mobilnih telefona, a u prvom kvartalu je imao udeo od 8,2 odsto u globalnoj prodaji.

Samsung je najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, a u prvom kvartalu je imao udeo od 24,5 odsto. Američki Apple je drugi sa 15,3 odsto.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šmi

    25. maj 2016 | 18:46

    Hahaha oni našli da tuže Samsung. Smešni kinezi...

  • kole

    26. maj 2016 | 16:21

    huawei ne najveci proizvodjac mrezne opreme na svetu,bazne stanice,serveri.... usrbiji i vecem delu evrope su huawei,a ljudi su za par godina koliko su na trzistu mobilnih telefona napravili bum,tako da nemoj te ispadati glupi da bi samo nesto prokome tarisali,pre posta ljenog komentara se malo informisite....

  • sitna riba

    26. maj 2016 | 01:51

    Ume li Samsung da napravi "unikatni" uredjaj a da nesto nije ukradeno u njemu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA