VELIKE PROMENE U APPLE-U: Otkriveno šta će sve IPHONE dobiti na jesen ove godine (FOTO) (VIDEO)

U pitanju je nova verzija iOS operativnog sistema koja će doneti brojne nove mogućnosti svim korisnicima iPhone i iPad uređaja

  • 3

Kompanija Apple je na svojoj godišnjoj WWDC konferenciji predstavila novu verziju iOS 10 operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje, koji će ove jeseni doneti brojne nove mogućnosti i opcije.

Ono što će imati iPhone 7 nema nijedan drugi telefon na svetu!

Najveća promena koju će doneti iOS 10 je redizajnirani "lockscreen" sa poboljšanim prikazivanjem notifikacija i povećanom efikasnošću 3D Touch opcija.

iPhone će takođe dobiti "Raise to wake" funkciju koja će omogućiti automatsko uključivanje ekrana kada se telefon uzme u ruku.

3D Touch opcije će sada omogućavati prikazivanje bitnih informacija jačim pritiskanjem ikonice aplikacije, bez potrebe da ih korisnici otvaraju kako bi pročitali najnovije vesti na primer.

Apple je developerima omogućio da iskoriste Siri za razvoj svojih aplikacija, pa će ona na iOS-u 10 imati daleko veće mogućnosti nego što je to trenutno slučaj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kompanija Apple najavila je i novu Apple Home aplikaciju koja će služiti za kontrolisanje pametnih uređaja u kući.

Photos aplikacija na jesen će dobiti podršku za detektovanje objekata i mesta na napravljenim fotografijama, a takođe će i automatski sortirati fotke na osnovu događaja, vremena i mesta gde su uslikane. Apple Maps, Apple Music i Apple News aplikacije će takođe biti u potpunosti redizajnirane.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

S obzirom na to da je Messages aplikacija jedna od najčešće korišćenih na iOS-u, Apple je odlučio da i u nju ubaci nekoliko promena. Naime, emotikoni će biti tri puta veći, a tu su i nove "bubble" animacije, kao i integracija Apple Musica radi automatskog puštanja pesme unutar same aplikacije.

iOS 10 pojaviće se na jesen ove godine i biće besplatan. Novi operativni sistem dobiće iPhone 5 i noviji, iPod touch šeste generacije, iPad mini 2 i noviji, kao i iPad četvrte generacije, iPad Air i iPad Pro modeli.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    14. jun 2016 | 13:13

    Najbolji operativni sistem za telefon, sve je prilagođeno jednostavnom korišćenju. Dizajn je jako moderan i ikonice su u obliku kvadrata što pojednostavljuje njihovo pronalaženje. Većina aplikacija nema dosadne reklame za razliku od androida i svake nedelje u store-u imam nove besplatne aplikacije koje su zauvek besplatne nakon što se jednom preuzmu. Na androidu je svaka aplikacija u totalno drugom dizajnu što usporava snalaženje i dosta njih se otvara prilično sporo. S obzirom da živimo u eri brzog interneta aplikacije treba da budu jednostavne i da ih obogaćuje sam internet sadrżaj. Takođe ios dolazi sa svim potrebnim aplikacijama tako da nije potrebno preuzimati milion dodataka i aplikacija kao što je slučaj sa androidom. Lepota je u jednostavnosti i manje je više.

  • Broj Jedan

    14. jun 2016 | 11:57

    i sve to da bi vas sto bolje prisluskivali i spijunirali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA