Telefon u toku dana dodirnemo više od 2.600 PUTA

Za učestvovanje u istraživanju portala Dscout prijavilo se 100.000 ljudi, koji su iz "prve ruke" hteli da provere koliko su zapravo zavisni od svojih pametnih telefona

  • 0

Portal Dscout sproveo je istraživanje o tome koliko puta dnevno dodirujemo naše telefone. Istraživanje je sprovedeno na ukupno 94 odsto korisnika Androida iz raznih zemalja.

Ovo MORATE da URADITE ako ne želite da vam neko UKRADE PODATKE sa telefona!

Za učestvovanje u ovom istraživanju prijavilo se 100.000 ljudi, koji su iz "prve ruke" hteli da provere koliko su zapravo zavisni od svojih pametnih telefona. Za potrebe istraživanja koje je potrajalo pet dana Dscout je napravio posebnu aplikaciju koja je pratila apsolutno svaki dodir ekrana od strane korisnika. Brojke koje su dobili zaista su fascinantne i dokazuju da je zavisnost od korišćenja pametnih telefona i te kako prisutna.

Prosečno svaki korisnik "na telefonu", ali ne telefonirajući, dnevno provede 2,42 sata, a ekran svoga "ljubimca" u proseku dotakne 2.617 puta dnevno, što na godišnjem nivou daje brojku od neverovatnih milion puta.

Napredniji korisnici, odnosno oni koji su zaista zavisni, a takvih je 10 odsto, dnevno koriste pametni telefon 3,75 sati, ekran dodirnu 5.427 puta dnevno, odnosno dva miliona puta godišnje.

I za kraj, čak 87 odsto onih koji su učestvovali u istraživanju je pametni telefon najmanje jednom koristilo između ponoći i pet sati ujutro, a najčešće korišćena aplikacija je Facebook.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA