Zbog OVOGA na Facebook Messengeru više NIKO neće moći da vam ČITA PORUKE (VIDEO)

Iz kompanije Facebook ističu da je ova opcija trenutno dostupna malom broju korisnika, ali da će do kraja leta biti dostupna većem broju ljudi

  • 6

Facebook testira novu opciju "secret conversations" za svoju Messenger aplikaciju koja će omogućiti korisnicima takozvanu "end-to-end" enkripciju.

POTPUNO SE PROMENIO FACEBOOK MESSENGER: Ovako ćemo se sada dopisivati!

Iz kompanije ističu da je ova opcija trenutno dostupna malom broju korisnika, ali da će do kraja leta biti dostupna većem broju ljudi.

"Secret conversations" funkcija će korisnicima Messengera ponuditi veću bezbednost i privatnost.

Uvođenjem "end-to-end" enkripcije na Facebook Messengeru, ova aplikacija će se pridružiti Viberu i WhatsApp-u koji su već svojim korisnicima pružili veću zaštitu prilikom razmene poruka.

Razlika između enkripcije na Facebook Messengeru i Viberu odnosno WhatsApp-u je ta što Messenger koristi "Open Whisper System's Signal Protocol". Ova taktika je blaža prema državnim organima jer enkripcija neće biti podrazumevana, već će svaki korisnik morati da je uključi, pa postoji šansa da će veliki broj ljudi ovu opciju jednostavno ignorisati.

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Facebook-ova "secret conversations" opcija će raditi samo na jednom telefonu, tabletu i kompjuteru koji korisnik odabere. U razmenjenim porukama neće moći da se zaštite sadržaji kao što su GIFovi i video-snimci, a korisnici će takođe moći da postave tajmere posle kojeg će se poruke automatski obrisati, isto kao na Snapchatu.

FB Messenger trenutno ima više od 900 miliona aktivnih korisnika širom sveta, a preko ove aplikacije i WhatsApp-a se dnevno razmeni više 60 milijardi poruka.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA