Pre 78 godina u ovoj straćari Li Bjong-Čul je osnovao firmu! Sve ostalo je samo istorija

Ova kompanija se u početku fokusirala na izvoz, prodaju sušene korejske ribe, povrća i voća u Pekingu. Međutim, danas se bavi totalno drugačijim stvarima

  • 0

Kompanija Samsung svoj rad započela je 1. marta 1938. godine u jednoj oronuloj kući u gradu Taegu u Koreji, a danas je ova kompanija jedna od najvrednijih na svetu. 

Pogledajte prve fotografije novog Samsungovog telefona!

Osnovao ju je Li Bjong-Čul, a posao se u početku fokusirao na izvoz, prodaju sušene korejske ribe, povrća i voća u Pekingu. Za nešto više od deset godina Samsung (što znači "tri zvezde" na korejskom) je imao sopstvene mlinove za brašno, kao i pogone za sušenje voća i povrća.

Danas je reč o modernoj globalnoj korporaciji, koja još uvek nosi isto ime, a koja je najpoznatija po filijali Samsung Electronics koja se bavi proizvodnjom tehnike, pametnih telefona, tableta, televizora...

Pored ove, poznate su još neke industrijske filijale ove grupe kao što su Samsung Heavy Industries, druga kompanija u svetu u oblasti brodogradnje po prihodima u 2010. godini, Samsung Engineering i Samsung C&T, najveća građevinska kompanija u svetu i Samsung Techwin, proizvođač oružanih tehnologija i optoelektronike.

Samsung proizvodi približno petinu ukupnog izvoza Južne Koreje i prihodi su mu veći od BDP-a mnogih zemalja, a 2006. godine je bio na 35. mestu najvećih svetskih kompanija. Danas ima više od 369.000 zaposlenih.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA