TELEFON VAM JE PUN VIRUSA? Evo kako da ga očistite za 2 MINUTA (FOTO)

U nekoliko jednostavnih koraka vaš telefon možete očistiti od svih virusa

  • 7

Poznato je da su Android telefoni zbog otvorenosti platforme prilično podložni napadima hakera i raznoraznim malware-ima, a velikom broju korisnika se u poslednjih nekoliko nedelja pojavio jedan veoma iritantan problem. U pitanju je malware koji se nalazi u sistemskim fajlovima i koji neće nestati čak ni nakon kompletnog resetovanja telefona, a koji će vam konstantno prikazivati reklame i banere, bez obzira na to šta radite na svom telefonu. Međutim, postoji trik pomoću kojeg svoj telefon možete očistiti od ove "napasti", a mi vam u nastavku objašnjavamo kako da to uradite korak po korak.

ČUVAJTE SE: Opasan virus hara Android telefonima, zaraženo 10 MILIONA uređaja!

Prvo što ćete morati da uradite jeste da instalirate aplikaciju "Stubborn Trojan Killer" koju besplatno možete preuzeti OVDE.

Printskrin: Google Play Printskrin: Google Play

Kada ste je instalirali, pokrenite je i kliknite na "Scan". Aplikacija će automatski početi da skenira vaš telefon u potrazi za malware-ima, a ukoliko ih detektuje, moraćete da instalirate još jednu dodatnu aplikaciju. S obzirom na to da se ovaj specifičan malware krije u sistemskim fajlovima, za njegovo brisanje biće neophodno "root-ovati" telefon, odnosno omogućiti pristup i modifikovanje sistemskih fajlova. Postoji nekoliko načina za rutovanje telefona, ali je instaliranje aplikacije King Root jedan od najjednostavnijih.

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Ukoliko Stubborn Trojan Killer detektuje da na telefonu postoji malware, pojaviće vam se sledeći ekran, gde će se klikom na "Read about how to root" otvoriti sajt sa kojeg možete preuzeti King Root aplikaciju koja će omogućiti rutovanje i samim tim čišćenje telefona.

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Otvoreni sajt će izgledati kao na slici ispod, a klik na link koji smo zaokružili otvoriće stranicu sa koje je moguće preuzeti aplikaciju.

Printskrin: Android Printskrin: Android

Klikom na "Free Download" započeće preuzimanje aplikacije.

Printskrin: Android Printskrin: Android

Kada se skidanje završi, klik na preuzetu aplikaciju će započeti instalaciju, a ukoliko niste omogućili instaliranje aplikacija van Google Play-a, u podešavanjima ćete morati da uključite tu opciju tako što ćete otići u Settings > Security i tu odabrati opciju "Unkown sources".

Printskrin; Android Printskrin; Android

Nakon što ste završili instalaciju KingRoot-a pokrenite je i kliknite na Try To Root. Čitav proces je automatski, a u zavisnosti od modela telefona možda ćete morati da nekoliko puta kliknete "Try To Root", jer ova aplikacija isprobava nekoliko različitih načina rutovanja u zavisnosti od telefona.

Printskrin; Android Printskrin; Android

Rutovanje će trajati nekoliko minuta.

King Root aplikacija2

Kada je rutovanje telefona uspešno završeno, ponovo otvorite aplikaciju Stubborn Trojan Killer i započnite skeniranje uređaja. Kao i prethodni put pojaviće se malware, s tim što će sada klikom na opciju "Kill" pojaviti poruka da aplikacija Stubborn Trojan Killer zahteva odobrenje od strane King Roota, pa je samo potrebno kliknuti na "Allow".

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Kada ste i ovaj korak završili, trebalo bi da vam se pojavi sledeća poruka koja znači da ste malware uspešno uklonili sa svog telefona.

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Na kraju brisanja malware-a ostalo je još samo da restartujete svoj telefon.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. avgust 2016 | 12:41

    HAJAHA ISTO PREVARA

  • Trajce

    12. maj 2017 | 20:14

    ja mislim da rootovanjem telefona gubite garanciju

  • stvarno?

    23. jul 2016 | 11:05

    Pa zar android nije pravljen kao i vindows da konstantno shalje podatke o korisniku? Tu nema pomoci ma shta da indtalirash. Jedino reshenje je IOS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA