Rus hvatao pokemone u crkvi, a sada može da završi u ZATVORU (VIDEO)

U izjavi objavljenoj u subotu, lokalne vlasti rekle su da je 21-godišnji Ruslan Sokolovski optužen za podsticanje mržnje i vređanje verskih osećaja

  • 6

Ruslan Sokolovski je u avgustu snimljen kako u crkvi u ruskom gradu Jekaterinburgu hvata pokemone, a sada mu zbog toga preti kazna zatvora i do pet godina.

POLICAJCI KOLIMA JURILI POKEMONE U BEČU: Završili na stepeništu, vatrogasci ih jedva izvukli!

Na početku video-snimka koji je do sada pogledan više od milion puta, mladi vloger govori o novinskim natpisima u kojima se upozoravaju igrači da bi mogli da završe u zatvoru ako bi igrali Pokemon GO u crkvi.

- Kako je moguće uvrediti nekoga ulaskom u crkvu s pametnim telefonom? Odlučio sam da uhvatim nekoliko pokemona u crkvi jer, zašto da ne? Verujem da je i sigurno i legalno. Idemo - rekao je Sokolovski na početku videa.

U izjavi objavljenoj u subotu, lokalne vlasti rekle su da je 21-godišnjak optužen za podsticanje mržnje i vređanje verskih osećaja. Mladić je pritvoren na dva meseca, a njegova kazna bi mogla da dosegne i pet godina zatvora.

Na osnovu iste optužbe su dve članice pank kolektiva Pussy Riot poslane u zatvor na dve godine 2012. godine.

Printksrin: Youtube/Sokolovsky! Printksrin: Youtube/Sokolovsky!

Sokolovski, koji ima nešto manje od 300 hiljada pretplatnika na YouTubeu, prethodno je pravio snimke u kojima je kritikovao rusku crkvu. Nakon što su njegov video emitovali ruski mediji, on je snimio nekoliko videa sa svojim reakcijama.

Mnoge javne ličnosti reagovale su na hapšenje Sokolovskog. Portparol Ruske pravoslavne crkve Vladimir Legojda uporedio je Sokolovskog sa Šarli Ebdoom i dodao da mladić nije uhapšen zbog hvatanja pokemona, dok je gradonačelnik Jekaterinburga Jevegenij Roizman rekao da je hvatanje vlogera sramota i da se "ne može neko uhapsiti zbog idiotizma". Članice grupe Pussy Riot su putem svog Twitter profila pružile podršku Sokolovskom.

Pogledajte sporni video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    7. septembar 2016 | 16:54

    Tupson.

  • Oni žive mi spavamo

    7. septembar 2016 | 17:05

    Debil , a igricu pokemon su izmislili cija I ostali da snimaju okolinu .

  • Xman

    7. septembar 2016 | 17:18

    A koja je razlika izmedju crkve i bilo kog drugog javnog objekta osim sto u crkvama uzimaju pare za prodavanje magle lakovernim ljudima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA