POVRATAK MAJKROSOFTA: Vindouz 8 tableti dominiraju sajmom "Kompjuteks"

Iako ovaj operativni sistem još nije zvanično izašao, proizvođači su već počeli da predstavljaju svoje tablete koji će raditi na "osmici", između ostalih Asus, Aser, Samsunga, Tošiba i Lenovo

  • 0

Samsung je samo jedan od proizvođača koji je na sajmu "Kompjuteks" prikazao proizvode na kojima je radio u prethodnom periodu. Juče su prikazana dva njihova tableta na Vindouzu 8 koji će na tržište stići u oktobru: "Samsung Series 5 Hybrid PC" i "Samsung Series 7 Hybrid PC" su 11,6-inčni tableti na "osmici" koji nude 7-časovno trajanje baterije, ali kako se još nalaze u fazi razvoja, nije poznato puno tehničkih detalja.

Pored toga, prikazan je i "Series 5 Ultra Convertible", noutbuk koji se može konvertovati u tablet, a radi se o uređaju na Intelovom i7 procesoru koji je za sada samo koncept.

Vindouz 8 tablet predstavila je i kompanija Lenovo, koja takođe nije objavila puno detalja o specifikacijama. Ono što se zna je da se unutar ovog tableta nalazi "Intel CloverTrail" procesor, očekuje se da baterija traje deset sati, a radi se o 10,1-inčnom tabletu ekrana rezolucije 1366x768 piksela.

I Tošiba je odlučila da prikaže koncept svog Vindouz 8 tableta, nalik na Asus Transformer, tablet koji se pri priključku na tastaturu pretvara u laptom računar, međutim ništa od tehničkih specifikacija, kao ni datum izlaska na tržište i drugi detalji, nisu objavljeni.

(Izvor: B92.net / Foto: The Verge)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA