EPLOV NOVI PATENT: Puštajte muziku u kolima bez skidanja ruku sa volana

Osnovni cilj ovog koncepta je bezbednost vozača: koliko saobraćajnih udesa se godišnje dogodi tokom pokušaja ljudi da promene pesmu u svojim kolima

  • 0

Epl je patentirao još jedan koncept. Radi se o prilično jednostavnom rešenju za vozače koji žele da slušaju muziku na svom "ajfonu" ili "ajpodu", a da ne pomeraju ruke sa volana.

Pritiskom na točkić, koji se nalazi na delu kojim upravljate volanom, kontrolišete muziku. Prsten - čije je naličje rotirajuće - povezao bi se preko blututa sa vašim uređajem, a zatim sa muzičkim uređajem u vašim kolima.

Pomislili bi da bi Siri - glasovni pomoćnik za "ajfon 4S" - uništila potrebu za ovakvim gedžetom jer je glas daleko bolji način za davanje komandi - i dalje je potrebno da sklonite ruku sa volana ne bi li je pokrenuli.

Pitanje je da li ćemo ikad ovako nešto imati kao gotov proizvod, ali je ovo ipak i dalje simpatičan mali patent kad je reč o elegantnom i jednostavnom rešenju za tako uobičajen problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA